Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes wint in Tour of Scandinavia

Woensdag 23 augustus 2023

Women - Lorena Wiebes is winnares geworden van de openingsrit van de Tour of Scandinavia.

De Europees kampioene wees in Halden Elisa Balsamo terug. 

Drie jaar na haar laatste deelname begint Lorena Wiebes de Tour of Scandinavia op exact dezelfde wijze: door al in de eerste etappe te zegevieren. “Het team speelde een sleutelrol voor me. De afdaling richting de lokale ronde zou bepalend zijn. Ik wist nog van mijn vorige deelname in 2019 dat het echt een snelle en tricky afdaling is, waar positioneren heel belangrijk is. Daar hebben we nagenoeg het volledige team opgebruikt. Niamh hielden we achter de hand om de aanvallen op de beklimmingen te controleren. Puik werk van Team SD Worx.”

“Na de eerste beklimming was het vrij hectisch. Iedereen zat op de limiet en Liane Lippert zat voorop met Cecilie Uttrup Ludwig. Een gereduceerd peloton greep hen bij de lurven, maar toen ging Cecilie nog eens aan. Ze hield het lang vol, maar gelukkig voor mij zat de timing goed.”

“Om eerlijk te zijn had ik er niet het volle vertrouwen in dat we nog op tijd zouden komen. Maar ik lanceer altijd mijn sprint volledig en dan zie ik wel wat het resultaat is. Ik ben blij dat ik weer kon sprinten. Ook voor mij was het een vraagteken hoe mijn benen zouden zijn na de ziekte. Maar vandaag kreeg ik de bevestiging: ze zijn goed. Ik hoop dat er nog sprintkansen zullen komen. Morgen is het niet voor mij, maar de derde en vijfde etappe zouden wel eens op een sprint kunnen eindigen.”

 Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl