Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kroonen wint Midden-Brabant

Zondag 24 september 2023

Elite men - Max Kroonen heeft de Ronde van Midden-Brabant op zijn naam gebracht. De renner van VolkerWessels soleerde naar de winst.

De renner van VolkerWessels bleef in de rit over 165 kilometer het afsprintende peloton net voor. Guillaume Visser (Beat Cycling Club) en Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) werden respectievelijk tweede en derde.

Het peloton bleek aan het einde van het wielerseizoen nog niet koersmoe, want het was koers vanaf kilometer nul. De wind maakte de coureurs gretig en er werd volop aangevallen. Uiteindelijk wist een kopgroep van veertien een serieuze kloof te slaan. Er vielen zes renners uit en het peloton was in de finale altijd dichtbij. Kroonen reed op anderhalve kilometer van het einde weg uit de groep. ‘’Ik zag een kans om weg te rijden en ben er toen vol voor gegaan. Guillaume Visser probeerde de sprong nog te maken maar ik kon hem afhouden. Daarachter sprintte het peloton al voor de derde plek, dus het was een goede beslissing om aan te vallen.''

Kroonen kent een sterk seizoen met ook een ritzege in Olympia’s Tour en een overwinning in de Omloop van de Braakman net als diverse ereplaatsen in buitenlandse koersen. ‘’Ik heb dit seizoen zeker een stap vooruit gezet en het is prettig om daar aan het einde van het seizoen nog eens een bevestiging van te krijgen. Ik heb nog een aantal koersen tussen de profs voor de boeg maar kan het seizoen 2023 tevreden afsluiten’’ aldus de renner die voorlopig bij VolkerWessels lijkt te blijven in 2024.

Uitslag: 1. Max Koornen (VolkerWessels), 2. Guillaume Visser (Beat Cycling Club), 3. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels), 4. Johan Dorussen (Dutch Food Valley Cycling Team), 5. Matthijs Büchli (Beat CC), 6. Frank Aron Ragilo (Estland), 7. Jan Willem van Schip (ABLOC), 8. Victor Broex (WV Amstel), 9. Jasper de Laat (JEGG-DJR Academy), 10. Lars Hohmann (JEGG-DJR Academy).