Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Diverse Nederlandse (oud)profs op EK gravel

Woensdag 27 september 2023

Offroad - Op zondag 1 oktober organiseert Golazo in Oud-Heverlee het allereerste EK & BK gravel. Toppers uit alle disciplines van het wielrennen zullen aan de start verschijnen. Los van de sportieve prestaties zal er op en naast het parcours veel aandacht zijn voor duurzaamheid en natuurbeheer. 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

Een week voor het wereldkampioenschap in het Italiaanse Veneto zullen op zondag 1 oktober in Oud-Heverlee de Bolero UEC Gravel European Championships & Gravel Belgian Championships afgewerkt worden, waar de allereerste Europese en Belgische titels uit de geschiedenis uitgedeeld zullen worden. De aandacht voor het EK & BK Gravel is groot. Naast wereldkampioenen Gianni Vermeersch en Pauline Ferrand-Prévot verschijnen tal van toppers uit de verschillende wielerdisciplines aan de start. 

Gravelspecialisten zoals Jasper Ockeloen (Ned), Niki Terpstra (Ned), Laurens ten Dam (Ned), Paul Voss (Dui), Jade Treffeisen (Dui, 4e op WK), Paulina Rooijakkers (Ned) en Tessa Neefjes (Ned) zullen in en rond de Brabantse Wouden de strijd aangaan met de absolute top uit het veldrijden: Fem van Empel (Ned, wereldkampioene veldrijden), Yara Kastelijn, Sanne Cant (Bel), Laurens Sweeck (Bel), Eli Iserbyt (Bel) en Michael Vanthourenhout (Bel).

Ook verscheidene wegrenners doen een gooi naar de eerste Europese graveltitel: Daniel Oss (Ita, 2e op WK), Greg Van Avermaet (Bel, 4e op WK), Alessandro De Marchi (Ita, 7e op WK), Jasper Stuyven (Bel), Florian Vermeersch (Bel), Thibau Nys (Bel), Tim Merlier (Bel) en Petr Vakoc (Tsj) en zijn de opvallendste namen bij de mannen. Bij de vrouwen is het uitkijken naar Lorena Wiebes (Ned). En dan zijn er ook nog de ex-wegrenners Philippe Gilbert en Jan Bakelants.

Opmerkelijk aan het EK & BK Gravel: profrenners en liefhebbers staan samen aan de start en zullen over hetzelfde parcours rijden. De start verloopt in verschillende waves. In totaal zullen er 1660 deelnemers uit 30 landen in hun leeftijdscategorie strijden voor de Europese en nationale titels. 

Het parcours bestaat uit twee lussen. Een korte lus slingert over het grondgebied van Oud-Heverlee, de lange lus gaat via Leefdaal en Tervuren tot Jezus-Eik en terug via Huldenberg. De elite mannen rijden in totaal vijf lussen: twee korte, één lange en opnieuw twee korte, de elite vrouwen doen een korte lus minder aan het eind.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl