Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk: 'Bijdrage geleverd aan promotie team'

Donderdag 21 november 2013

Elite men - Stefan van Dijk kijkt met plezier terug op zijn wielerloopbaan en gaat zich de komende periode beraden op zijn toekomst. Behalve op zijn overwinningen kijkt de sprinter uit het Westland met trots terug op zijn aandeel in de promotie van zijn team Accent Jobs-Willem's Verandas naar het pro continentale niveau.

Stefan van Dijk maakte deze week bekend dat hij na veertien jaar besloten had om zijn professionele wielercarrière te beëindigen. Het contract van de 37-jarige in het Belgische Oud-Turnhout woonachtige Westlander liep dit seizoen af, waarop hij het moment aangreep geen nieuwe verbintenis meer aan te gaan. ,,Ik stop met wielrennen,’’ was Van Dijk duidelijk in zijn besluit. ,,Ik hoop in januari 38 jaar te worden en dan wordt het tijd om wat anders te gaan doen.’’

Hernia's

Van Dijk kwam het laatst uit voor Accent-Jobs/Willems Veranda ‘s en zal dus geen deel gaan uitmaken voor de nieuwe Pro-Continentale wielerploeg Wanty-Groupe Gobert onder leiding van Hilaire Van der Schueren. "Ik heb de laatste twee seizoenen te kampen gehad met lichamelijke ongemakken, zoals enkele hernia ‘s.’’ De nationaal kampioen op de weg in Nijmegen 2002 kwam vanaf de belofteperiode in 1996 uit voor Giant, Rabobank, Team Cologne, Looto-Domeo Mr.Bookameker, team Wiesenhof, Jartazi, Veranda's Willems en uiteindelijk Accent-Jobs/Willems Veranda ‘s. De geboren Honselersdijker won in zijn wielercarrière onder meer etappes in de Ronde van Nederland, Olympia ’s Tour,  Omloop van de Vlaamse Scheldeboorden de Rondes van Quatar, Picardië, België, Wallonië, de Route du Süd en de Arno Wallaard Memorial.

 

Formatie met aanzien

De sprinter stond met enkele belangrijke overwinningen ook aan de basis om van het continentale miniploegje van Willems Verandas een formatie van aanzien te maken met uiteindelijk de Pro Continentale status waarmee hij zijn wielercarrière besloot met Accent-Jobs/Willems Verandas. ,,Mede door de successen in 2009 en 2010 met een podiumplaats in Parijs-Brussel en enkele overwinningen onder welke een etappe in de Ronde van Wallonië was het mooi om mee te maken hoe het kleine continentale ploegje uitgroeide tot een pro continentale wielerploeg van wat het uiteindelijk is geworden. Ik weet op dit moment nog niet wat mij de toekomst gaat brengen, of deze ook wel ligt in de wielrennerij.’’ (Dan Rolandus)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl