Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

ZLM Tour trekt naar Middelburg

Woensdag 04 oktober 2023

Elite men - De Zeeuwse provinciehoofdstad Middelburg is in 2024 opgenomen in het etappeschema van de ZLM Tour. De tweede etappe op 6 juni vertrekt op de Dam in Middelburg, bij het monument ter nagedachtenis van de Belgische profwielrenner Wouter Weylandt. De ploegpresentatie voorafgaand aan de etappe wordt gehouden op het Abdijplein.

Middelburg kent een rijke wielerhistorie. De stad was in vroeger jaren onder andere startplaats van de Ronde van Midden-Zeeland en Tacx Pro Classic. Daarnaast is Middelburg in 2010 finishplaats geweest van een etappe in de Giro d’Italia, die werd gewonnen door Wouter Weylandt. Een jaar later kwam diezelfde Weylandt om het leven na een zware valpartij in de Giro.

Joost van Wijngaarden, organisator van de ZLM Tour namens Libéma Profcycling, is erg blij dat Middelburg zich wil verbinden aan de grootste etappewedstrijd van Nederland. ‘Zeeland is een wielerminnende provincie en Middelburg een stad van naam’, aldus Van Wijngaarden. ‘Wij zijn er trots op dat we op de prachtige locatie in het schitterende historische centrum mogen starten. Sportgedeputeerde Jo-Annes de Bat beaamt dat: ‘door het jaarlijks rouleren tussen de Zeeuwse gemeenten is heel Zeeland betrokken. Het is mooi dat we nu voor de deur van het Provinciehuis starten en zo een stukje wielergeschiedenis in ere houden en de herinnering aan Wouter Weylandt levend’.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl