Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse wereldkampioenen in Wooning Zesdaagse

Dinsdag 10 oktober 2023

Track - Kersverse wereldkampioenen op de koppelkoers, Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip, staan op het affiche van de komende editie van de Wooning Zesdaagse.

Het duo, dat onlangs bij het WK op de baan in Glasgow geschiedenis schreef, door als allereerste Nederlands koppel ooit wereldkampioen te worden, maakt tussen 12 en 17 december haar opwachting in Rotterdam Ahoy. Ze gaan voor het eerst gezamenlijk op jacht naar de winst in Ahoy.

Yoeri Havik gaat op voor zijn derde overwinning van de Zesdaagse. Afgelopen jaar behaalde hij de overwinning met een ronde voorsprong. Hij deed dit aan de zijde van Niki Terpstra, die tijdens deze Zesdaagse zijn professionele carrière als wielrenner beëindigde. Het was niet de eerste keer dat Havik als winnaar de zesdaagse afsloot: in 2020 eindigde hij bovenaan met compagnon Wim Stroetinga.

Van Schip heeft ook enkele keren zijn opwachting gemaakt in Rotterdam Ahoy, maar wist nog niet met de winst aan de haal te gaan. In 2019 vormde hij een koppel met Stijn Steels tijdens de Zesdaagse. In 2022 moest Van Schip afhaken vanwege ziekte. Samen met Yoeri Havik gaat hij in december dus strijden voor zijn eerste overwinning tijdens de Wooning Zesdaagse. Het publiek kan de wereldkampioenen zes avonden lang, zeven wedstrijden per avond, in actie zien. In totaal doen er dertien koppels mee.

Ook meervoudige sprintwereldkampioenen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland staan aan de start van de 40e Wooning Zesdaagse van 12 t/m 17 december 2023. Zowel Lavreysen als Hoogland domineren internationaal de sprintonderdelen van het baanwielrennen. De strijd op de baan gaan deze titanen van de sprint opnieuw met elkaar aan in Rotterdam Ahoy. 

Harrie Lavreysen, dertienvoudig wereldkampioen, heeft onlangs zijn status als sprintkoning bevestigd door voor het vijfde achtereenvolgende jaar goud te winnen op de sprint tijdens het WK in Glasgow. Lavreysen is geen onbekende voor de Wooning Zesdaagse, waar hij al meerdere malen heeft deelgenomen aan het sprinttoernooi en in 2022 heeft gewonnen. Hij is de houder van het baanrecord in Ahoy met een tijd van 9.733 seconden.  

Ook meervoudig wereldkampioen Jeffrey Hoogland, die goud op de kilometer tijdrit op het WK in Glasgow behaalde, zal aan de start verschijnen. Hoogland nam al vaker deel in Rotterdam Ahoy en zal in december de strijd aangaan om de zege dit jaar in de wacht te slepen.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl