Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel wint ook Overijse

Zondag 22 oktober 2023

Offroad - Fem van Empel won in Overijse vandaag. De wereldkampioene kreeg Ceylin Alvarado en Inge van der Heijden mee op het podium. 

Van Empel, die vorige week de World Cup in Waterloo won, schoot als een raket uit de startblokken. De wereldkampioene zette haar tegenstandsters meteen onder druk en lag halverwege de eerste ronde al tien seconden voor op haar achtervolgers.

In het vervolg van de race breidde Van Empel haar voorsprong comfortabel uit. Zonder overdreven diep te gaan reed de Brabantse onbedreigd naar de zege. "Ik had niet verwacht dat ik zo’n voorsprong zou hebben", vertelt de winnares na afloop.

"Ik was van plan om behouden te starten, maar ik voelde mezelf goed en dacht: waarom zou ik wachten als ik ook de koers kan maken? Op een gegeven moment had ik een gaatje en liep ik elke ronde een beetje uit", analyseert ze de koers.

Lars van der Haar werd derde bij de mannen ,waar Eli Iserbyt won.

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen

top 10 mannen:

Mannen: 1. Eli Iserbyt, 2. Michael Vanthourenhout, 3. Lars van der Haar, 4. Thibau Nys, 5. Cameron Mason, 6. Gerben Kuypers, 7. Kevin Kuhn, 8. Laurens Sweeck, 9. Ryan Kamp, 10. Niels Vandeputte 

 TOP 10 VROUWEN

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl