Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielersponsor Harrie Löwik overleden

Woensdag 25 oktober 2023

National - Met het overlijden van Harrie Löwik (77) is een trouw sponsor aan de wielersport ontvallen. De eigenaar van de meubelzaak uit Vriezenveen sponsorde decennia lang AWV De Zwaluwen.

Ook was hij geldschieter van één van de belangrijkste wielerformaties uit de jaren negentig, onder meer onder de naam Giant-Lowik en Lowik-Tegeltoko. Latere profs als Tom Stamsnijder, Tom Veelers, Joost Posthuma, Bram Tankink en Kirsten Wild werden voor hun defintieve doorbraak gesteund door deze wielerman in hart en nieren.

Löwik Senior - zoon Gerben nam het stokje in de zaak inmiddels over na een wielerloopbaan op profniveau - was een fanatieke amateursporter die het wielervirus over wist te brengen op zijn omgeving en zoon Gerben in het bijzonder. De sponsoring van De Zwaluwen was van meet af aan iets waar hij veel voldoening uit haalde. ''Een betere reclame bestaat er voor mij niet. Elke dag komt en potentiële klant in de regio wel een wielrenner tegen met de naam van onze meubelzaak erop. Daar kan geen advertentie tegen op'' liet hij weten.

Behalve sponsor was Harrie Lowik dan ook meestal als wielerliefhebber bij menig koers aanwezig. Zo ontbrak hij maar zelden bij de Arno Wallaard Memorial.

Foto: © Sportfoto Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl