Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronhaar en Alvarado winnen in Dendermonde

Zondag 12 november 2023

Offroad - Ceylin del Carmen Alvarado en Pim Ronhaar zorgden voor een Nederlands succes in de wereldbekercross van Dendermonde vandaag.

Alvarado kreeg de net teruggekeerde Lucinda Brand als tweede naast zich op het podium, de jonge Zoe Backstedt werd derde. Alvarado is de nieuwe leidster in de wereldbeker.

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

Ronhaar was in de modder de sterkste van allemaal, nadat hij in Waterloo al derde was in de wereldbeker en op het EK net naast een medaille greep. De Nijverdaller, in Oostende in 2021 wereldkampioen bij de beloften, liet Nederlands kampioen Lars van der Haar en Laurens Sweeck achter zich. Voor Ronhaar is het zijn eerste overwinning in de wereldbeker bij de elite.

De winnaar zie: '' Ik startte niet met het idee dat ik vandaag kon winnen. Ik mikte op een vijfde stek, maar ik voelde me direct sterk. Ik moest me de eerste drie, vier ronden kalm houden, daarna kon ik mijn ding doen. En dat lukte bijzonder goed. Mooi ook dat Lars hier tweede wordt, we zijn ploeggenoten en vrienden.''

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen

12/11:

Dendermonde WB

1. Pim Ronhaar, 2. Lars van der Haar, 3. Laurens Sweeck, 4. Eli Iserbyt. 5. Gerben Kuypers, 6. Kevin Kuhn, 7. Jens Adams, 8. Joran Wyseure, 9. Toon Vandebosch, 10. Ryan Kamp

VrouwenEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl