Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Limburg zet in op wielertoekomst

Maandag 20 november 2023

National - De Ronde van Limburg vindt definitief plaats op zondag 3 maart 2024 en geeft die dag jonge talenten ruim baan om met elkaar de strijd aan te gaan en zich in de kijker te rijden van de profteams. Deze wielerklassieker met een rijk palmares wordt onderdeel van de U23 Road Series.

Dit is een gezamenlijke competitie van de Belgische Wielerbond KBWB en de Nederlandse KNWU. Ook komen de nieuwelingen en junioren (m/v) aan bod via de Toekomst Cup van de nationale wielerbond.*

Het deelnemersveld van de U23 Road Series bestaat uit de beste twaalf beloftenteams uit zowel België als Nederland. De reeks bleek vorige jaren een heuse kweekvijver voor talent. Zo maakt de winnaar van 2023 – de Belg Jasper Dejaegher - in het nieuwe jaar de overstap naar de profs.

Start en finish van de Ronde van Limburg zijn voorzien in Beek, de finishstreep is getrokken op de Adsteeg. Ook is bekend gemaakt dat het parcours zal bestaan uit een grote lus van 90 kilometer door Zuid-Limburg en wordt afgesloten met drie omlopen van 24 kilometer waar telkens de Adsteeg en de Maasberg de scherprechters zullen zijn.

KNWU Toekomstcup

De organisatie van de Ronde van Limburg wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Nederlands Wielertalent. Daarom wordt onder de naam Adsteeg - Beek Omloop de opening van de KNWU Toekomstcup voor nieuwelingen meisjes, junioren vrouwen, nieuwelingen en junioren verreden. Zo geeft de organisatie van de Ronde van Limburg startgelegenheid aan talenten van 15-18 jaar. Er wordt gereden op een omloop van 3,5 km met telkens de beklimming van de Adsteeg waar ook de finishstreep is getrokken. Dit alles voordat de beloften hun opwachting maken op het parcours.

Nieuw bestuur, nieuwe visie

Het nieuwe bestuur van de Ronde van Limburg wordt gevormd door Thijs Rondhuis (voorzitter), Hanny Ras-Kluitenberg(secretaris), Cliff Hamers (penningmeester) en Karel Smeets (PR&Communicatie). Rondhuis staat zowel als voorzitter van de Ronde van Limburg, maar ook als initiator en coördinator van de KNWU Toekomstcup vierkant achter de nieuwe koers voor één van Nederlands meest gewaardeerde wielerwedstrijden. ‘’Met het toetreden van de Ronde van Limburg in de U23 Road series voldoen we aan een verzoek van de KNWU, die op zoek was naar een aanvullende wedstrijd voor deze beloftencompetitie. Met de Ronde van Limburg kunnen we deze renners vroeg in het jaar een zware wedstrijd bieden. Met het toevoegen van de wedstrijden voor de KNWU Toekomstcup werken we aan de basis van het Nederlandse wielrennen en geven we ruim baan aan Nederlands wielertalent. Door te kiezen voor de jongerencategorie is de Ronde van Limburg een mooie toevoeging op de Limburgse wielerkalender, waar voor het topsegment koersen als de Amstel Gold Race en de Volta Limburg Classic pronkstukken zijn. Ook om die wedstrijden in de toekomst van Nederlands wielertalent te voorzien zet de Ronde van Limburg vol in op de talenten van morgen.’’

Foto: © Sportfoto



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl