Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Puck Pieterse is er tot WK elk weekend bij

Dinsdag 28 november 2023

Offroad - Puck Pieterse viel maandagavond in de Jaarbeurs in Utrecht in de prijzen. De Europees kampioeen MTB en wereldbekerwinnares in die discipline werd talent van het jaar, waarvoor ze de Gerrie Knetemann Trofee ontving.

De Amersfoortse was daar content mee. ''Ik was ook genomineerd bij de vrouwen, maar als je ziet wat Demi Vollering en Annemiek van Vleuten daar gepresteerd hebben, is de concurrentie wel heel groot en de uitkomst verdiend. Ik ben blij met deze prijs. Ik begon 2023 met het idee dat ik me wilde kwalificeren voor de Spelen, maar dat liep beter, nu droom ik van winnen in Parijs op de mountainbike.''

Pieterse is vanaf medio november in de cross te zien - na een start in de VS - en dat blijft zo, onthulde de renster van Fenix-Deceuninck. Ik rijd niet in Flamanville, maar daarna in principe alle wereldbekers tot het WK. Ik ben er ook op het NK om mijn titel te verdedigen en zal in de kerstperiode enkele extra wedstrijden rijden. Komende zaterdag staat Boom op het programma en daar zullen alle Nederlandse toppers bij de vrouwen rijden, dat wordt een soort WK.'' Pieterse zal het daar opnemen tegen Fem van Empel, Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado, terwijl ook Shirin van Anrooij weer van de partij is.

Foto: © Sportfoto

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl