Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zonneveld en Trouwborst winnen BeachBattle Wijk aan Zee

Zondag 10 december 2023

Offroad - Offroad- Thijs Zonneveld heeft de BeachBattle Wijk aan Zee op zijn naam geschreven. De coureur van Beat Cycling Club liet in de sprint Jasper Ockeloen (Sockeloen) en Menno Don, de beste jongere, achter zich. Mariëlle Trouwborst zegevierde bij de vrouwen en blijft leidster in het KNWU-strandrace Topcompetitieklassement. Daan van Sintmaartensdijk blijft leider bij de mannen.

Tekst: Dan Rolandus

De BeachBattle van Wijk aan Zee over 54 kilometer, met de 18 procent steile Muur van WaZ als scherprechter, werd verreden onder zware omstandigheden. De harde storm die langs de Noordzeekust waaide trok het hele veld van strandbikers uit elkaar. In de finale van de race ging een groep van zes man strijden voor de overwinning. Thijs Zonneveld snelde na zijn zege op Texel in Wijk aan Zee naar zijn tweede strandoverwinning door Jasper Ockeloen in de sprint te kloppen. Menno Don stapte als derde op het podium. Uit de kopgroep van zes bikers finishten Rick van Breda (Team Beukers), de Belg Aaron Verwilst (Team Flanders-Baloise) en nationaal strandkampioen Jules de Cock (Beat Cycling Club) respectievelijk als vierde, vijfde en zesde. ‘’Zelfs op mijn 43-ste heeft het nog zin meer te trainen om in het seizoen optimaal te kunnen koersen’’, stelde Thijs Zonneveld na zijn tweede strandoverwinning. ‘’Ik denk door kort serieus te trainen en zoals met de mannen waar ik mee train. Ik maak niet super veel uren, maar als ik een uurtje over heb stap ik op de fiets en doe dit dan wel intensief. Het is soms improviseren en aanpassen, maar het is wel motiverend als de training ook zijn vruchten afwerpt.’’ ‘’Het was overigens wel een zware wedstrijd met de harde wind vanuit zee. Het veld werd op de kant helemaal uit elkaar gereden. We reden op het zwaarste punt met het steile klimmetje voor start en finish met een mannetje of zes weg. De samenwerking was goed. Ik wilde het op het laatste klimmetje laten aankomen omdat ik me heel goed voelde. De enige die beter of evengoed was als mij, was Jasper Ockeloen, maar die reed lek. Hij reed daarna toch weer knap terug naar ons. Dus was Jasper minimaal mijn gelijke. Als vrienden waren we daar ook wel blij mee.’’

 

BESTEL DE WIELERSCHEURKALENDER 

 

Doelen

Thijs Zonneveld heeft zijn zinnen gezet op Egmond-Pier-Egmond (13 januari) en het NK in het Zeeuwse Renesse (4 februari). ‘’Daar wil ik top zijn, maar ik rij ook nog op 28 januari in Scheveningen. Ik ga daarna ook weer gravelwedstrijden (dit jaar tweede op het NK-Gravel achter Lars Loohuis, DR) rijden, wil ook daarvoor de laatste puntjes op de i zetten. Ik weet nog precies waar, want de gravelkalender is nog niet definitief gemaakt. Het ligt ook in de bedoeling om gravelwedstrijden in Amerika (San Diego en de Unbound Gravel over 200 miles, DR) te gaan rijden. Daarnaast enkele wegwedstrijden als het zo uitkomt, maar dat is niet mijn hoofddoel.’’

Vrouwen

Mariëlle Trouwborst won in Wijk aan Zee de race langs de Noordzeekust voor vrouwen. De mountainbikester van KMC kreeg Puck Pinxt en Tirza Wisse mee op het podium.   ‘Ik had vandaag een goede dag en mooi om hier mijn vierde overwinning van het seizoen te behalen. Ik kijk al weer uit naar volgende wedstrijd in Ouddorp die aanstaande zaterdag op mijn programma staat.’, aldus Trouwborst.

 

Uitslag BeachBattle van Wijk aan Zee voor Licentiehouders: 1. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 2. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 3. Menno Don (Tuitjenhorn), 4. Rick van Breda (’t Zand), 5. Aaron Verwilst (België), 6. Jules de Cock (Eindhoven), 7. Stijn Appel (Heerlen), 8. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 9. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 10. Bram Imming (Egmond-Binnen), 11. Michiel Hillen (België), 12. Tijl Pauwels (België), 13. Joost Nat (De Weere), 14. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 15. Joeri van der Tuin (Westerland), 16. Mike Kes (Volendam), 17. Glenn van Nierop (Wieringerwaard), 18. Jim Kes (Volendam), 19. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 20. Ik Groen (Tuitjenhorn). Vrouwen overall: 1. Mariëlle Trouwborst (Zoetermeer), 2. Puck Pinxt (Amsterdam), 3. Tirza Wisse (Wieringerwaard), 4. Barbara Tesselaar-Zutt (Waarland), 5. Lola Bakker. Startlicentie mannen: 1. Kris de Boer, 2. Ronald de Jong, 3. Tijmen van Duijvenvoorde, 4. Edwin Jonker, 5. Maurice Bijl. Startlicentie vrouwen: 1. Nancy Karels, 2. Anniek Hopman, 3. Brigit Walta.

Foto: Arjan Schipper (via Wijk aan Zee) en KMC



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl