Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belgen boven in Zesdaagse Rotterdam

Woensdag 13 december 2023

Track - Lindsay De Vylder en Jules Hesters zijn de eerste leiders in de 40ste editie van de Wooning Zesdaagse. Het Belgische koppel, tweede in Rotterdam Ahoy een jaar geleden, heeft 28 punten voorsprong op Vincent Hoppezak en Philip Heijnen.

De eerste koppelkoers over 25 ronden en 10 ronden was een prooi voor Vincent Hoppezak en Philip Heijnen, die net als Lindsay De Vylder en Jules Hesters een ronde voorsprong op de tegenstand pakten. In de koppelafvalling waren de rollen omgedraaid en pakten de Belgen overtuigend de zege.

Ook in de 200 meter tijdrit behaalden de Belgen de overwinning binnen. Het koppel noteerde een eindtijd van 10,423 seconden. De wereldkampioenen, Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip, kwamen slechts 75 duizendsten tekort voor winst.

Vervolgens was het tijd voor de lange jacht over 40 minuten en 10 ronden. Net als vorig jaar stond de Golden Buzzer op het middenterrein; nadat de knop was ingedrukt, won het jonge koppel Peter Moore-Clément Petit de tussensprint voor 10 klassementspunten. De winst in de koppelkoers was voor Havik en Van Schip door de laatste sprint te winnen. De Vylder en Hesters raakten een ronde achterop en verloren de koppositie aan Hoppezak en Heijnen.

Daarna kwamen de derny’s in de baan. Het was Matias Malmberg die achter zijn gangmaker Peter Möhlmann de eerste zege pakte. De Vylder en Hesters werkten intussen hard aan hun puntentotaal; De Vylder werd tweede achter Malmberg en het koppel reed naar de winst in de supersprint. Hoppezak deed dan weer een goede zaak voor hemzelf en zijn ploegmaatje Heijnen door de tweede dernyreeks te winnen achter de rug van Peter Baüerlein.

De laatste zege van de dag was voor Hesters in de individuele afvalling. Daardoor ging hij met De Vylder door de 100-puntengrens, wat een bonusronde opleverde. De Belgen kwamen daardoor in dezelfde ronde als Hoppezak en Heijnen, die nog niet aan de 100 punten zijn gekomen op de eerste avond. De Vylder en Hesters leiden nu met 110 punten; Hoppezak en Heijnen staan tweede met 82. Havik en Van Schip volgen op een ronde op de derde plaats.

Hoogland leidt bij de sprinters

Jeffrey Hoogland gaat aan de leiding van de GPN Provato-Sprint Cup. De houder van het wereldrecord op de kilometer was de beste in het sprinttoernooi door zijn grote tegenstander van de afgelopen jaren, Harrie Lavreysen, te verslaan. In de Keirin was het Lavreysen die de overwinning pakte, vóór Hoogland. De jonge Daan Kool volgt op de derde positie.

Nederlanders voeren Talents Cup aan

Ook wordt deze week de Talents Cup weer verreden, de competitie voor renners onder de 23 jaar. Daarin gaat het Nederlandse koppel Lance Venema en Sten Verzijl aan de leiding. Verzijl won de scratch race, Venema verzamelde de hoogste score in de puntenkoers.

Foto: © CyclingOnline.nl



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl