Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel naar tiende zege van crosswinter

Zaterdag 16 december 2023

Offroad - Fem van Empel heeft in Herentals haar tiende overwinning van haar vedritwitner geboekt in evenzoveel wedstrijden.

In de slotronde wist de wereldkampioene Lucinda Brand af te schudden, die kwam terug maar moest in de sprint het onderspit delven. Annemarie Worst werd derde.

Van Empel was op stage in Spanje gevallen en ook in de verkenning sloeg ze ook onderuit. ''Ik heb last van mijn knie en van mijn arm, maar misschien ook door de adrenaline had ik niet veel last. Maar ideaal was dit niet. Toch wist ik te winnen en daar kan ik vertrouwen uithalen.'' Ze start zondag niet in de wereldbekerwedstrijd in Namen. 

Lucinda Brand putte wel moed uit haar tweede plek, al baalde ze natuurlijk dat ze niet wist te winnen dichtbij haar nieuwe Belgische verblijf. ''Ik heb hard gewerkt om op dit niveau te komen, om het Fem in ieder geval lastig te maken. Wat mij betreft is dit niet het laatste duel met Fem om de zege en uiteraard zou ik dan een volgende keer ook willen winnen. Een pluspunt was het alvast dat ik goed van stage terugkeerde, ik ben klaar voor de komende periode.''

1. Fem van Empel, 2. Lucinda Brand, 3. Annemarie Worst, 4. Denise Betsema, 5. Anna Kay, 6. Manon Bakker, 7. Francesca Baroni, 8. Larissa Hartog, 9. Kiona Crabbe, 10. Xaydee van Sinaey 

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen

 

 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl