Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jules de Cock moet buigen voor Michiel Hillen

Zaterdag 16 december 2023

Offroad - Michiel Hillen snelde in de tweede wedstrijd van de RegioBeachraces 2023/’24 in Ouddorp op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee naar de overwinning. De 24-jarige Belg kreeg nationaal strandkampioen Jules de Cock en de pas 19-jarige Raphaël Mouton mee op het podium. De best geklasseerde biker van Goeree-Overflakkee was Wouter Harteveld uit Oude Tonge op plaats elf. Mariëlle Trouwborst zegevierde bij de vrouwen en zag Anne van der Meeren (tweede) en Antoinette Cassee uit Ouddorp naast zich.

Tekst en foto's:Dan Rolandus

‘’Het was in het eerste deel van de race een beetje afwachtend rijden, dacht dat het slim was om groepjes te laten rijden om zo het tempo omhoog te krijgen, zodat iedereen moet rijden’’, rekende Jules de Cock zich rijk. ‘’Voor mij ook het beste, maar ik heb net iets te lang gewacht. Hij (Michiel Hillen, DR) reed heel sterk. Ik dacht te zien dat hij in de laatste ronde een beetje stil zou vallen, waardoor ik gokte het gat met meewind dicht te rijden, maar ik kreeg het niet dicht. We reden even hard’’, aldus analyseerde Jules de Cock, de winnaar van 2022 op hetzelfde traject, zijn race.

De tweede RegioBeachrace van Ouddorp (categorie A) nabij de voormalige strandtent van Iloon was nog geen tien kilometer onderweg of thuisrijder Yennick Wolthuizen meldde zich bij de jury dat het over was. ‘’Ik ben niet fit waardoor het geen zin had om verder te rijden’’, toonde de grieperige Ouddorper van Cycling Team Flakkee zijn spijt dat hij was meegegaan in de massastart. Halverwege koers formeerde zich langs de Noordzeekust van het mooiste strand van Nederland een kopgroep van tien man met Jules de Cock (Beat Cycling), Raphaël Mouton (Team Beukers), Boris Romers (Van Leeuwen Tweewielers), Ramon Vleugel (FiZik), Nick van der Meer (VolkerWessels), de Belgen Jan-Frederik Finoulst (DCR Cycling Team) en de Belgische kampioen U23 Michiel Hillen (RB Zelfbouw), Rico van Damme, Jesper Smorenberg (NoordBikers) en Jisk Hoogervorst. De laatste drie moesten lossen. De zeven overblijvers gingen de finale in. Michiel Hillen loste op anderhalve ronde van de finish zijn metgezellen. Jules de Cock ging vol in de achtervolging, maar moest erkennen dat Hillen de sterkste was. In de strijd om het brons liet Raphaël Mouton achtereenvolgens Nick van der Meer, Boris Romers en Ramon Vleugel achter zich. Jules de Cock is tot nu toe tevreden over het verloop van het seizoen. ‘’Het gaat best lekker. Het is bij elke strandrace weer genieten om in de rood-wit-blauwe kampioenstrui te mogen starten. Daar geniet ik elke race van. Vooral de overwinning in Koksijde was mooi. Ik hoop er nog wel een overwinning aan toe te voegen, de vorm is goed. Het NK in Renesse is mijn hoofddoel. Ik weet nu hoe mooi het is om in de kampioenstrui te mogen rondrijden, dus dat smaakt naar meer. Ik denk dat Renesse een rondje is dat mij moet liggen’’, aldus de in Eindhoven woonachtige coureur uit Zeeuws-Vlaanderen.

Weer Mariëlle Trouwborst

Mariëlle Trouwborst (KMC Team) uit Zoetermeer boekte na de strandraces van Noordwijk, Looxs Ouddorp, Texel en Wijk aan Zee in Ouddorp (Iloon) haar vijfde overwinning bij de vrouwen. ‘’Het ging wel lekker, reed goed met de mannen mee. Bij het keerpunt waar het zand was opgehoopt moest ik bijna lossen, maar gelukkig kwam ik er weer bij waardoor ik een fijne race heb kunnen rijden. Tot nu toe gaat het goed, heb vijf races gewonnen, alleen ik Katwijk raakte ik drie kilometer voor de finish achterop door materiaalpech. Mijn ketting was vastgelopen, dus ik kon weinig meer doen.’’ Anne van der Meeren (Restore Cycling) uit Zwaanshoek finishte als tweede. Antoinette Cassee (Tieleman Keukens) uit Ouddorp stapte als derde op het podium.

Uitslagen RegioBeachrace van Ouddorp II (categorie A): 1. Michiel Hillen (Vosselaar, B.), 2. Jules de Cock (Eindhoven), 3. Raphael Mouton (Petten), 4. Nick van der Meer (Honselersdijk), 5. Boris Romers (Rozenburg), 6. Ramon Vleugel (Goes), 7. JanFrederik Finoulst (Sint-Gilles-Waas, B.), 8. Rico van Damme (Yerseke), 9. Jesper Smorenberg (De Zilk), 10. Jisk Hoogervorst (Noordwijkerhout), 11. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 15. John Roos (Middelharnis), 20. Cornelis Bakker (Dirksland). Vrouwen: 1. Marielle Trouwborst (Zoetermeer), 2. Anne van der Meeren (Zwaanshoek), 3. Antoinette Cassee (Ouddorp Z-H), 4. Yva Geluk (Middelburg), 5. Marleen Keijzer (Middelharnis). Categorie B: 1. Rens van den Hoek (Middelharnis), 2. Nick van Giessen (Woudrichem), 3. Thomas den Otter (Haaren), 4. Frank Bax (Schiedam), 5. Jeroen Dhont (’s-Heer Abtskerke), 6. Marinus Keuvelaar (Sommelsdijk), 8. Jan-David van Keulen (Stellendam), 9. Jeroen Vroegindeweij (Sommelsdijk).Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl