Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar baalt van tweede plaats in Gieten

Zondag 24 november 2013

Offroad - Lars van der Haar is tweede geworden in de Superprestige in Gieten. De Nederlands kampioen ging met Niels Albert naar de streep, maar schoot op weg naar de finishlijn uit zijn pedaal waardoor hij niet voor de zege kon sprinten. Tom Meeusen eindigde als derde.

Van der Haar gebruikte achteraf zelf de term knullig toen hij beschreef hoe hij de wedstrijd verloren had. "Niels en ik waren aan elkaar gewaagd tijdens de wedstrijd en we hebben er echt voor gereden om samen weg te komen. Alleen had geen van ons beiden dat gered. Ik gokte vervolgens op een sprint. Niet alleen omdat ik Niels niet snel kon lossen op dit parcours, maar ook omdat ik negen van de tien keer van hem win in de sprint. Net toen ik dacht een goede kans te hebben om er om te sprinten, schoot ik plotseling uit mijn pedaal. Ik zat er schijnbaar niet goed in. Misschien was ik iets te gretig, iets te gehaast, maar feit is dat ik direct wist dat het gedaan was."

Trage start

Albert was na de start als één van de laatsten in het veld verdwenen, maar kwam na veertig minuten koers vooraan aansluiten. Even later ontbond hij zijn duivels en alleen Nederlands kampioen Lars van der Haar en Belgisch kampioen Klaas Vantornout konden mee. De laatste haakte af en vervolgens reden Van der Haar en Albert samen om de winst. De uiteindelijke winnaar wist voor het eerst in zijn loopbaan een dubbel te realiseren, de dag voordien won hij de wereldbekercross van Koksijde. "Ik was gemotiveerd naar Gieten gekomen, want ik wist dat dit parcours me goed ligt. Ik bleek er ook in mijn element en krijg hier de bevestiging dat de vorm nu echt op peil is, nadat ik aan het begin van het seizoen niet super was. Een kwestie van te hard getraind in de laatste weken voor het seizoen, maar dat is ondertussen succesvol bijgesteld."

Tevreden rust in

Van der Haar nam - ondanks het balen van de manier waarop hij de zege verspeeld had - toch met een tevreden gevoel afscheid van het eerste deel van het seizoen. "Ik denk dat ik met deze tweede plaats op de tweede dag van een zwaar weekeinde laat zien conditioneel goed te zijn. Het is lekker om nu even gas terug te nemen op Mallorca, even niet meer de druk van het koersen te hebben. In Overijse kom ik dan terug in competitie." Van der Haar was ook direct de enige Nederlander in de top 10. Thijs van Amerongen eindigde als twaalfde, Niels Wubben als dertiende. Sven Nys verliet na materiaalpech de wedstrijd.

Foto: © Sportfoto.n;



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl