Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Afwachtingswedstrijden voor Ster van Zwolle

Donderdag 21 december 2023

National - Al eerder werd bekend dat de Salverda Bouw Ster van Zwolle in 2024 voor de deur van de meubelboulevard in Zwolle zal eindigen. De binnenring van de Blaloweg, Westenholterallee en Hasselterweg wordt de hele dag afgezet. Dat betekent dat er ruimte en tijd is om naast de Ster van Zwolle ook andere wielerwedstrijden te organiseren.

Wielervereniging Hanzerenners uit Zwolle gaat deze samen met de KNWU voor haar rekening nemen. Scania, één van de grootste maakindustrieën in de provincie en een belangrijke werkgever in de regio, verbindt haar naam aan deze voorprogramma wedstrijden.

In 2023 hebben we gezien hoe het wielrennen in de kop van Overijssel en Salland leeft en wat voor spektakel het is”, geeft senior manager projecten John Grasmeijer van Scania aan. “En nu finishen de beste renners gewoon bij ons in de straat. Dan móet je wel mee willen doen”. Scania ademt sport. Niet alleen zijn ze een belangrijke speler tijdens de Zwolse halve marathon, maar ook openden ze in september van dit jaar de deuren voor de Freestyle Masters. Een sportevenement met de beste straatvoetballers.

En daar voegen ze nu dus wielrennen aan toe. “En daar zijn we heel blij mee”, zegt Gerben Kroeze, bestuurslid van de Ster van Zwolle. “Het is mooi om te komen kijken naar de toppers van Nederland en Europa, maar we willen ook een organisatie zijn die ervaring en opleiding biedt. Door ook afwachtingswedstrijden te organiseren verbinden we toppers, jeugd en breedtesport op één dag. En dat is wat het wielrennen én Zwolle nodig heeft”. Herman van Ommen, die naast Kroeze zit, knikt instemmend. De voorzitter van Hanzerenners Zwolle heeft een grote groep vrijwilligers die al veel wedstrijden in de regio organiseert. “Nu kunnen we een extra wedstrijd toevoegen aan onze organisatie. En niet zomaar één. De hele wielerwereld in Nederland kijkt dan naar ons. Geweldig!”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl