Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dorenbos-Abma verslaan wereldkampioenen op NK

Vrijdag 29 december 2023

Track - Elmar Abma en Yanne Dorenbos zijn Nederlands kampioen koppelkoers geworden. Zij wisten met twee aanvallen wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan Willem van Schip te verslaan. 

Van Schip kwam gedurende de dag ook op de keirin in actie, Havik reed de dag voordien nog in Denemarken. Maar de winnaars lieten zich dit seizoen zeker ook al zien. Abma won het NK Omnium, Dorenbos de scratch. Tot grote blijdschap van Elmar Abma die onlangs Nederlands kampioen omnium werd bij afwezigheid van de baantoppers. De jonge Fries nam de beslissing om na een winstronde – die gepareerd werd door Havik-Van Schip en Heijnen en Hoppezak - een keer extra aan te zetten en dat gat kreeg de concurrentie niet meer dicht. ‘’Deze zege is zeker heel speciaal voor mij. Ik zag een kans en wist dat ik met Yanne een sterke motor aan mijn zijde had. Bijzonder om hier nu op de hoogste trede te mogen staan.''

Balen

Havik baalde uiteraard. ''Nee, het hielp niet dat Jan Willem de keirin vandaag gereden had, ik denk dat hij beter kon. Doel was om de sprints te winnen en zo direct afstand te nemen. Dat lukte mij maar de anderen bleven in de race. Natuurlijk was ik hier niet vanuit Denemarken naar toe gekomen om tweede te worden, maar  op het EK zullen we er staan. En ik weet zeker dat ze dan Jan Willem niet voor de keirin selecteren'' lachte hij na afloop.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl