Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Sintmaartensdijk en Trouwborst winnen in Ouddorp

Zaterdag 06 januari 2024

Offroad - Daan van Sintmaartensdijk heeft de derde wedstrijd van de RegioBeachraces 2023/’24 in Ouddorp op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee gewonnen. De Zuidlander liet in de Beachrace Paal10 nationaal strandkampioen Jules de Cock in de laatste ronde achter zich. Bruno van Beek stapte als derde op het podium. Mariëlle Trouwborst behaalde in Ouddorp haar derde achtereenvolgende overwinning bij de vrouwen en haar zesde overwinning van het seizoen.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Ik ben in het nieuwe jaar goed vertrokken’’, glunderde Daan van Sintmaartensdijk van oor tot oor. De leider in het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement zegevierde eerder in de opener van het strandseizoen Noordwijk, Katwijk, twee keer in Ouddorp en stond ook als tweede op het podium op Texel en in De Panne. ‘’Het gaat de hele winter al lekker evenals nu weer in Ouddorp. Ik reed in Wijk aan Zee de minste wedstrijd van het strandseizoen, maar toen was ik verre van fit.’’

Het parkoers voor de deur van het Beachpaviljoen Paal10 op het strand van Ouddorp was met een snel rondje uitstekend gepeild. Na één ronde hadden nationaal strandkampioen Jules de Cock (Beat Cycling), Bruno van Beek (Going Dutch), Raphaël Mouton (Team Beukers), Daan van Sintmaartensdijk (Beat Cycling), Jesper Smorenburg (NoordBikers), Ramon Vleugel (FiZik), de Belg Tijl Pauwels, Glenn van Nierop (Team Beukers), Rico van Damme (Charlies Chocolate) en Harm Celi (JEGG Academy/DJR) zich al los gemaakt van het veld van honderdtwintig mountainbikers. Twee ronden later was de kopgroep gehalveerd tot vijf bikers met Bruno van Beek, Raphaël Mouton, Daan van Sintmaartensdijk, Jules de Cock en Tijl Pauwels, waarna uiteindelijk Jules de Cock (winnaar in Koksijde) en Daan van Sintmaartensdijk gingen strijden voor de overwinning. De Zuidlander schudde zijn metgezel De Cock voor het indraaien van de laatste bocht naar de finish van zich af. ‘’Volgende week Egmond-Pier-Egmond, ben benieuwd, want ik heb daar nog nooit gereden. Egmond is natuurlijk wel de grootste strandrace ter wereld. Nu het de hele winter zo lekker gaat kijk ik daar wel naar uit, een mooie uitdaging. Daarna ga ik gelijk door naar Schiphol, voor veertien dagen naar de zon in Calpe in Spanje. We hebben de afgelopen maanden genoeg regen gehad, dus eind januari ben ik weer terug. Ik zal Scheveningen niet rijden, maar wil het NK Strandrace in Renesse en Rockanje nog wel meepakken. Daarna staat het wegprogramma weer op het punt van beginnen. Ik zal starten in De Ster van Zwolle op 2 maart of de GP Jean Pierre Monseré een dag later in België.’’

Mariëlle Trouwborst

Mariëlle Trouwborst (KMC Team) uit Zoetermeer boekte na de strandraces van Noordwijk, Texel en Wijk aan Zee op de stranden van Ouddorp na Looxs en Iloon met Paal 10 haar derde overwinning op rij op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. ‘’Het ging weer lekker’’, uitte de mountainbikester van KMC haar tevredenheid over haar race. Trouwborst finishte op de twintigste plaats overall. ‘’Ik kijk nu uit naar Egmond-Pier-Egmond. Kijken hoe ik me staande kunt houden tussen de profs’’, doelde zij op de komst van wellicht onder andere Riejanne Ockeloen-Markus (winnares in 2023), Pauliena Rooijakkers, Nina Kessler en Europees strandkampioene Tessa Neefjes. ‘’Ik ga in Egmond met het loopnummer op zondag voor het podium in het Combi-klassement.’’ Kirstie van Haaften (Cofidis) finishte als tweede en Yva Geluk (JEGG Academy/DJR) passeerde de streep als derde.

Derde RegioBeachrace van Ouddorp Paal 10 (categorie A): 1. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 2. Jules de Cock (Eindhoven), 3. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 4. Raphael Mouton (Petten), 5. Tijl Pauwels (Meer, B.), 6. Harm Celi (Oosterhout), 7. Ramon Vleugel (Goes), 8. Jesper Smorenberg (De Zilk), 9. Glenn van Nierop (Wieringerwaard), 10. Patrick Stengs (Beverwijk), 12. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 13. Yennick Wolthuizen (Ouddorp), 16. Wout Roos (Middelharnis), 19. John Roos (Middelharnis). Vrouwen: 1. Marielle Trouwborst (Zoetermeer), 2. Kirstie van Haaften (De Meern), Yva Geluk (Middelburg), 4. Patricia Doorn (Dirksland), 5.  Anne van der Meeren (Zwaanshoek). Categorie B: 1. Frank Bax (Schiedam), 2. Cornelis Bakker (Dirksland), 3. Jeroen Dhont (’s-Heer Abtskerke), 4. Thibaut Taelman (Kerkhove, B.), 5. Jeroen Vroegindeweij (Sommelsdijk). 6. Tim Van Daele (Burcht, B.), 7. Dirk Claes (Grobbendonk, B.), 8. Loek Teeuwen, 9. Jan-David van Keulen (Stellendam), 10. Youri Zoon (Ouddorp).



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl