Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Joris Nieuwenhuis soleert naar de nationale titel

Zondag 14 januari 2024

Offroad - Joris Nieuwenhuis is Veldritkampioen van Nederland gewonnen. De crosser uit de stal van Baloise-Trek Lions liet met een lange solo zijn ploeggenoten Pim Ronhaar en uittredend kampioen Lars van der Haar ver achter zich.

‘’Ik weet van mezelf als ik een kans wil maken op een Nederlandse titel het op deze manier, vroeg vertrekken, moest doen’’, analyseerde Joris Nieuwenhuis zijn race voor de deur van het Paviljoen Nijstad langs de A28 in Hoogeveen. ‘’Maar dan heb je wel een heel goede dag nodig en die had ik vandaag. Het plan was om meteen te vertrekken. Dan weet ik dat ik mijn eigen lijnen kan rijden en mijn eigen ding kan doen en zo gebeurde het ook. Wat er achter mij gebeurde wist ik niet precies, daar had ik geen last van. Het was wel zaak om, nadat ik een gat had geslagen, mijn eigen tempo moest blijven rijden zonder mezelf over de klink te jagen. Ik was een beetje aan het aftasten hoe het met Pim (Ronhaar, DR) was. Omdat de druk er vanachter was, wilde ik het tempo ook hooghouden om mezelf comfortabel te blijven voelen. Ik heb nooit gedacht dat de overwinning al binnen was, want bij één verkeerd moment blijft de kans dat Pim zou terugkomen. Dat is zo wie zo nooit mijn insteek dat ik onderweg denk dat het al een gelopen koers is, want een val of een foutje kan zomaar de deur voor je dicht doen. Het parkoers was zwaar, heel zwaar. Twee dagen geleden lag het parkoers er heel anders bij, maar nu de dooi was ingevallen, de regen er overheen kwam en alle categorieën erover hebben gereden gaf een totaal ander parkoers te zien. Dus het bleef oppassen’’, aldus Joris Nieuwenhuis.

Uitslag Profs: 1. Joris Nieuwenhuis (Zelhem), 2. Pim Ronhaar (Hellendoorn), 3. Lars van der Haar (Woudenberg), 4. Ryan Kamp (Raamsdonksveer), 5. Mees Hendrikx (Valkenswaard), 6. Corné van Kessel (Herenthals, B.).

Uitslag beloften: 1. Tibor del Grosso (Sittard), 2. Bailey Groenendaal (Schijndel), 3. Danny van Lierop (Someren), 4. Lucas Janssen (Papendrecht), 5. David Haverdings (Zuidlaren). Dan Rolandus.

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl