Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Empel klopt Pieterse na mooi duel in Benidorm

Zondag 21 januari 2024

Offroad - Fem van Empel heeft voor het tweede jaar op rij de wereldbekercross in Benidorm op haar naam geschreven. De regerend wereldkampioene rekende na een spannende strijd af met Puck Pieterse en mocht voor de vijftiende keer dit seizoen het zegegebaar maken.

Na een trainingskamp met haar ploeg stond Van Empel voor het eerst sinds 4 januari weer aan het vertrek van een cross. De 23-jarige renster van Team Visma Lease a Bike had weinig tijd nodig om te acclimatiseren, want ze nam direct na het startschot de leiding. Alleen Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado konden volgen en de drie kleurden samen de hele koers.

Nadat Alvarado de twee in de finale moest laten gaan, gingen Van Empel en Pieterse zij aan zij de laatste bocht in. Met een slim manoeuvre passeerde Van Empel haar rivale en kon ze de overwinning over de streep trekken. "Het was een hele spannende strijd. Het was haasje over tussen Puck en mij en ik kon niet echt van haar afkomen."

"Ik wist: als ik met haar naar de balken rijd, gaat het lastig worden. Mijn laatste kans was door als eerste door de laatste bocht te komen. Het was een risico, maar gelukkig pakte het goed uit”, aldus Van Empel, die met een goed gevoel het laatste blok crossen ingaat. "Door zulke wedstrijden dwing je jezelf en anderen tot een hoger niveau. Ik denk dat dat alleen maar goed is richting het WK."

Van Empel geeft aan genoten te hebben van de ambiance in de Spaanse kustplaats. "Het is echt bizar hoeveel volk hier op af is gekomen. Het publiek applaudisseerde voor iedereen en ik denk dat ze een mooie wedstrijd hebben gezien. Ik ben alle mensen dankbaar voor de aanmoedigingen."

Foto: © Sportfoto

 

21/01:

WB Benidorm

1. Fem van Empel, 2. Puck Pieterse, 3. Ceylin del Carmen Alvarado, 4. Lucinda Brand, 5. Kata Blanka Vas, 6. Sara Casasola, 7. Laura Verdonschot, 8. Marie Schreiber, 9. Annemarie Worst, 10. Zoe BackstedtEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl