Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Reijnhout wint Down Under

Zaterdag 27 januari 2024

Women - Rosita Reijnhout heeft Visma Lease a Bike de winst bezorgd in de Deakin Road Race.

De Nederlandse bleef met twee anderen het peloton voor in de wedstrijd die ook bekend staat als de Cadel Evans Road Race.

De 19-jarige boekte Down Under haar eerste profoverwinning door onder andere de ervaren Cecilie Ludwig aan haar zegekar te binden.

“Het plan was om vandaag op de eerste klim aan te vallen”, vertelt de jonge renster. “Dit kwam niet helemaal uit, maar ik merkte dat ik me goed voelde. Ik volgde mijn gevoel en toen Ludwig demarreerde, ging ik haar achterna. Toen het even stil viel, zag ik de kans om te demarreren. Ik pakte al snel een paar meter, en vanaf dat moment heb ik alles gegeven voor de overwinning. Het is geweldig dat het dan ook lukt, mede door het goede werk van het team. Ik kan het gewoon nog niet geloven.”

Met de Cadel Evans Great Ocean Road Race, is het Australische avontuur nu afgelopen voor de rensters van Team Visma | Lease a Bike. “Het was echt een supermooie ervaring. Ik heb heel veel geleerd, en we zijn als team écht dichterbij elkaar gekomen. Daarnaast hebben we in de wedstrijden mooie prestaties neergezet, en gaan we met twee zeges naar huis. Ondanks dat het mooie weken waren, ben ik ook blij om snel weer naar Nederland te gaan en mijn overwinning te vieren met mijn familie”, besluit een opgetogen Reijnhout haar verhaal.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl