Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Menno Don wint Beachrace Scheveningen

Zondag 28 januari 2024

Offroad - Menno Don heeft de Mountainbike Beachrace Scheveningen gewonnen. De biker uit Team Beukers liet in de sprint achtereenvolgens zijn teamgenoot Rick van Breda en de Belg Michiel Hillen achter zich. Mariëlle Trouwborst zegevierde bij de vrouwen door Femke Markus en Ilona Bakker voor te blijven.

Tekst: Dan Rolandus

Rick van Breda, Menno Don, de Belgische kampioen (U23) Michiel Hillen (RB Zelfbouw), Ivar Slik (MAAP) en Sven Burger (WPGAmsterdam) vonden elkaar onder uitstekende weersomstandigheden aan de Scheveningse Noordzeekust al in de eerste ronde,  gevolgd door een groep met onder andere Raphael Mouton (Team Beukers), Bruno van Beek (Going Dutch Bike Academy), Roel van Sintmaartensdijk (Intermarché – Wanty), Mike Kes (Strandteam Piet de Wit Tweewielers), Jelmer Asjes (WPGAmsterdam), Tijl Pauwels (Arrabis), Tijs Dekker (Rood Cycle Center) en Boris Romers (Van Leeuwen Tweewielers). De vijf bleven in de strandrace, die meetelt voor de KNWU-Strandrace Topcompetitie, uiteindelijk vooruit. Menno Don spurtte als eerste de zandopgang op en hield het tot aan de finish, gevolgd door Rick van Breda, Michiel Hillen, Sven Burger en Ivar Slik. ‘’Eindelijk’’, kon Menno Don zijn geluk niet op na zijn allereerste strandoverwinning. ‘’Ik heb wel een paar keer op het podium gestaan, maar nog nooit op de eerste tree. Het liep in het begin van het seizoen niet zo lekker, maar ik kwam er steeds beter in. Begin januari ben ik een beetje ziek geweest, het ging niet zoals gehoopt, maar afgelopen week voelde ik me weer prima. Nu heb ik het eindelijk afgemaakt met een mooi resultaat.’’ De 24-jarige inwoner uit het Noord-Hollandse Tuitjenhorn is een echte mountainbiker. ‘’’Naast het strand doe ik een beetje aan mountainbike- en gravelwedstrijden, van alles wat in offroad-disciplines en trainen op de weg. Ik rijd na de corona nu twee seizoenen op het strand, maar vorig jaar heb ik slechts drie wedstrijden gereden omdat ik problemen had met een ontstoken hartzakje. Het is nu mijn eerste volledige seizoen.’’ De medewerker op een administratiekantoor in Wormerveer, die naast zijn werkzaamheden drie tot vier keer per week in training is, kijkt uit naar het NK-Strandrace in Renesse. ‘’Ik hoop met de ploeg van Team Beukers te kunnen pieken. Het belangrijkste is dat iemand uit het team het roodwitblauwe truitje mag pakken. Daar gaan we voor. Wie het dan mag zijn maakt niet uit, als we hem maar grijpen. We willen het samen gaan vieren, althans dat hoop ik.’’ Menno Don heeft de leiderstruit in het Strandrace Topcompetitieklassement overgenomen van de Daan van Sintmaartensdijk. Michiel Hillen blijft leider van het Jongerenklassement en Ramses Bekkenk (Koerspret/Wikkit Cycles) is koploper in het 40-plus klassement.

Gevecht

Bij de vrouwen werd het een gevecht tussen Mariëlle Trouwborst (Team KMC) en Femke Markus (SD Worx-Protime). In de eerste ronde werden de twee favorieten nog vergezeld door Lola Bakker (Koerspret/Wikkit Cycles), Puck Pinxt (Koerspret/Wikkit Cycles) en de leidster van het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement Tirza Wisse (Team Noord-Holland), maar in de tweede ronde hadden Trouwborst en Markus elkaar gevonden. Mariëlle Trouwborst sloeg in de laatste strandopgang richting finish haar slag door Femke Markus achter zich te laten en door te denderen naar haar zevende strandzege. ‘’Het ging boven verwachting goed. Het was een mooi gevecht, dat maakte het leuk en spannend. Nu op naar het NK in Renesse, ik ben benieuwd. Het wordt in elk geval een flinke uitdaging’’, aldus Mariëlle Trouwborst, die de roze leiderstrui in het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement van Tirza Wisse heeft overgenomen.

Uitslag Beachrace Noordwijk voor licentiehouders: 1. Menno Don (Tuitjenhorn) 54 kilometer in 1.30,02, 2. Rick van Breda (’t Zand), 3. Michiel Hillen Vosselaar, B.), 4. Sven Burger (Warmenhuizen), 5. Ivar Slik (Bergen N-H), 6. Tijl Pauwels (Meer, B.), 7. Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland), 8. Raphael Mouton (Petten), 9. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 10. Tijs Dekker (Oosthuizen), 11. Joeri van der Tuin (Westerland), 12. Jules de Cock (Eindhoven), 13. Pepijn Veenings (Assendelft), 14. Jelmer Asjes (Assendelft), 15. Jim Kes (Volendam), 16. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 17. Marino Noordam (De Lier), 18. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 19. Tino Haakman (Enkhuizen), 20. Bram Imming (Egmond-Binnen). Vrouwen: 1. Mariëlle Trouwborst (Zoetermeer), 2. Femke Markus (Zwarte Kat), 3. Ilona Bakker, 4, Tirza Wisse (Wieringerwaard), 5. Puck Pinxt (Amsterdam). Sportklasse: 1. Stevo Akkerman, 2. Bram de Vries, 3. Tijmen van Duijvenvoorde, 4. Kris de Boer, 5. Bart van Ruiten.

Foto: © Dan RolandusEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl