Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Strandrace zondag in Renesse

Donderdag 01 februari 2024

Offroad - Het Nederlands Kampioenschap Strandrace wordt aanstaande zondag in Renesse (Scharendijke) bij de Brouwersdam verreden. Jules de Cock won de strandtitel vorig jaar in Wijk aan Zee bij de mannen en Nina Kessler prolongeerde haar titel bij de vrouwen.

Zoals gewoonlijk wordt het in Zeeland langs de Noordzeekust van Scharendijke en Renesse weer afzien. De zwaarste strandrace van het seizoen gaat over 72 kilometer over twee ronden met afwisselend zware stukken zoals de palenrijen waaromheen gereden moet worden. Dit jaar is de start- en finishlijn weer getrokken voor de deur van Beachclub Perry's. Vanaf hier wordt er direct Zuidwaarts gestart. Bij De Punt Westenschouwen wordt het strand verlaten om vervolgens via het fietspad richting de Oosterscheldekering te fietsen. Via een pad door de duinen kom je op de Oosterscheldekering uit en deze fiets je naar beneden.

Favorieten

Favorieten bij de Licentiehouders voor het NK-podium zijn Daan van Sintmaartensdijk (winnaar in Noordwijk en Katwijk aan Zee), titelverdediger Jules de Cock, Rick van Breda (nationaalstrandkampioen in 2022), Ivar Slik (Europees Strandkampioen 2019), Jasper Ockeloen (Europees Strandkampioen 2016 en 2017), Thijs Zonneveld (winnaar in Wijk aan Zee en op Texel), Bruno van Beek, Menno Don (winnaar in Scheveningen) en Coen Vermeltfoort (Europees Strandkampioen 2022). De jonkies Roel van Sintmaartensdijk, Mike Kes en Raphael Mouton komen in aanmerking voor een top-10 klassering. Bij de vrouwen behaalde Mariëlle Trouwborst dit strandseizoen al acht overwinningen. De Zoetermeerse zal het in Zeeland nu moeten opnemen tegen Femke Markus, Europees Strandkampioen Tessa Neefjes en Nina Kessler (Europees Strandkampioene 2019).

Het NK-Strandkampioenschap wordt behalve voor de Licentiehouders voor mannen en vrouwen ook gehouden voor Startlicentie (mannen & vrouwen) en de Cyclo’s (mannen en vrouwen).

Programma

09:30-11:15  Startnummeruitgifte.

11:00  Startvakken geopend.

11:30  Start Beachrace Licentie mannen.

          Start Beachrace Startlicentie mannen.

          Start Beachrace Recreanten man/vrouw.

11:34  Start Beachrace licentie + startlicentie vrouwen>

Lees meer op www.mtbbeachrace.nl

RegioBeachrace Ouddorp voorproefje NK

Offroad- De Stichting Wielerronde Cyclingteam Flakkee op Goeree-Overflakkee organiseert aanstaande zaterdag, een dag voor het NK in Renesse, in Ouddorp de vierde en laatste editie van de RegioBeachrace ’t Gorsje.

De Strandrace ’t Gorsje in het Zuid-Hollandse Ouddorp werd vorig jaar gewonnen door Rick van Breda bij de mannen en Mariëlle Trouwborst bij de vrouwen. Trouwborst won gaat dit strandseizoen zelfs op voor haar vierde achtereenvolgende overwinning. De Strandrace van ’t Gorsje, Brouwersdam Buitenzijde 2, in Ouddorp gaat om 13.30 uur van start. Er wordt allereerst richting de blokkendam gereden. Hier zal een keerpunt (draaien met de klok mee) worden gemaakt waarna er weer wordt teruggereden richting de start. De A-categorie licentiehouders mannen/vrouwen of deelnemers die dit niveau aankunnen. De B-categorie basisleden en cyclo’s mannen/vrouwen. Info: www.regiobeachraces.cyclingteamflakkee.nl

Tekst en foto: Dan RolandusEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl