Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Daan van Sintmaartensdijk Strandkampioen van Nederland

Zondag 04 februari 2024

Offroad - Daan van Sintmaartensdijk bij de elitemannen, Tessa Neefjes bij de vrouwen, Raphael Mouton (o25) en Ramses Bekkenk (45-plus) zijn in de Beachrace van Renesse Strandkampioen van Nederland geworden.

Dan Rolandus

‘’Het gaat het hele strandseizoen al goed en dan is dit de beloning’’, hapte de gelukkige Daan van Sintmaartensdijk na zijn inspanning naar adem. ‘’Het is mooi om aanstaande zondag in Rockanje aan de start te staan in het rood wit en blauw.

 Na het startschot voor de deur van Beachclub Perry’s in Scharendijke ging het peloton strandbikers met de stormachtige wind op de kop in de 74 kilometerlange race langs de Zeeuwse Noordzeekust richting De Punt Westenschouwen en de Oosterscheldekering. Al snel formeerde zich een kopgroep met Daan van Sintmaartensdijk, Thijs Zonneveld, Stijn Appel, titelverdediger Jules de Cock (allen Beat Cycling Team), Jasper Ockeloen (Team Sockeloen), Rick van Breda (Team Beukers) en Coen Vermeltfoort (VolkerWessels). De zeven leiders kregen na het keerpunt de harde wind in de rug en stormden naar de start- en finish. Juist in het gebied van de tweede doorkomst was het ploeteren door het mulle zand. Achtereenvolgens Rick van Breda, Daan van Sintmaartensdijk, Coen Vermeltfoort, Thijs Zonneveld, Jasper Ockeloen, Jules de Cock en de bijgesloten Roel van Sintmaartensdijk (Intermarché – Wanty) passeerden de lijn voor het ingaan van de tweede ronde. Stijn Appel moest lossen naar de achtervolgende groep met daarin verder onder andere Bruno van Beek (Going Dutch), Mike Kes (Piet de Wit Tweewielers), Bram Imming (Team Imming), Aaron Verwilst (Vegabike), de Belgische kampioen (o25) Michiel Hillen, Menno Don (Team Beukers), Jim Kes (Piet de Wit Tweewielers), Joost Nat en Raphael Mouton (Team Beukers). Met de wind wederom op de kop kwamen de groepen weer bij elkaar. Terug richting finish verbrokkelde de groep en kwamen Jasper Ockeloen, die in de tang werd gehouden door de ploeggenoten Daan van Sintmaartensdijk en Thijs Zonneveld, met z’n drieën aan de leiding. Van Sintmaartensdijk en Ockeloen gingen richting finish op voor de overwinning. Daan van Sintmaartensdijk koos het juiste pad waar voor hem aan de finish het rood wit en blauw gloorde. Thijs Zonneveld completeerde het podium.

‘’Het viel qua slopend nog wel mee omdat je met tegenwind eigenlijk een halfuur in de buik van de groep rustig mee kon rijden. Dat is voor mij als sprinter wel in het voordeel van mij. Dus kon ik in de groep weer op adem komen, maar met meewind was het twintig minuten afzien en vooral het stuk met de palen en elke keer naar de duinen was het zwaar en moest ik scherp blijven. De wind stond dus persoonlijk gunstig voor mij. Ik koos in de sprint het goede spoor. Nu de kampioenstrui tonen in Rockanje. Ik hoop dat zij een spoedbestelling kunnen plaatsen dat het truitje op tijd klaar is. Rijden in de kampioenstrui zou mooi zijn’’, aldus Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk.

Uitgevloerd

Jasper Ockeloen lag een paar meter verder uitgevloerd tegen de boarding. ‘’Iedereen heeft ploegmaats en dan is het moeilijk om in je eentje het verschil te maken’’, baalde de geboren Dordtenaar. ‘’Ik reed telkens weg, maar ik kreeg Daan van Sintmaartensdijk er net niet af en daarachter zat Thijs Zonneveld weer. Ik dacht, ik rijd maar door. In de sprint nam ik een andere lijn omdat ik weet dat Daan sneller is, dus ik moest gokken. Ik kwam wel iets dichterbij, maar het was helaas niet genoeg.’’ Ook Thijs Zonneveld had afgezien. ‘’Het was echt vreselijk. ‘Het was met deze harde wind op de terugweg vooral tactisch rijden. Dan viel het stil en dan ging het weer op de kant en was het volle bak doortrekken. Het strand was bovendien op diverse stukken superzwaar. Ik vond Jasper ongelooflijk sterk en het was voor Daan en mij alle zeilen bijzetten om hem van de titel af te houden. Dus ben ik superblij dat Daan heeft gewonnen. Hij rijdt het hele seizoen al supergoed. De samenwerking was heel goed en ik heb me daarbij gewoon binnenste buiten gekeerd. Ik was niet goed genoeg om zelf weg te rijden, maar heb de hele tijd geprobeerd erachter zoveel mogelijk druk te zetten zodat Daan in het wiel van Jasper kon blijven zitten en zo zoveel mogelijk het bordje van Jasper leeg te eten’’, besloot Thijs Zonneveld.

Ramses Bekkenk werd strandkampioen van Nederland bij de 45-plussers en Raphael Mouton kreeg het rood wit blauw om de schouders bij de beloften U25.

Uitslag NK Strandrace Renesse voor Licentiehouders: 1. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 2. Jasper Ockeloen (Zwarte Kat), 3. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 4. Rick van Breda (’t Zand), 5. Jules de Cock (Eindhoven), 6. Michiel Hillen (Vosselaar, België), 7. Raphael Mouton (Petten), 8. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 9. Ivar Slik (Bergen, N-H), 10. Stijn Appel (Heerlen). Mannen 45-plus: 1. Ramses Bekkenk (Alkmaar), Martin Schuttert (Bergum), 3. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee). Mannen u25: 1. Raphael Mouton, 2. Bruno van Beek (Egmond aan Zee), 3. Sem Beentjes.Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl