Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Del Grosso: de wereldkampioen die Visma niet wilde

Woensdag 07 februari 2024

Offroad - Vraag je Gerben de Knegt op welke prestatie van het afgelopen weekend op het WK Veldrijden hij het meest trots was, dan noemt de bondscoach niet de wereldtitels van Fem van Empel of Mathieu van der Poel maar die van Tibor Del Grosso.

De belofte uit het Drentse Eelde vond uiteindelijk voor dit jaar onderdak bij Alpecin-Deceuninck, de formatie van de broers Roodhooft.

Del Grosso kon als tweedejaars junior in 2021niet oogsten omdat toen nauwelijks wielerwedstrijden voor jongeren doorgang konden vinden vanwege de COVID-regels. Daarna vond hij onderdak bij Metec-Solarwatt, waar hij liefdevol werd opgepikt en hoofdsponsor Michel Megens himself in de materiaalpost plaats nam om hem van een schone fiets te voorzien.

De Knegt was tevergeefs aan het duwen en trekken bij crossteams om zijn beschermeling - die hij de fiets leende waarop hij Nederlands kampioen MTB werd in 2022 - bij een crossteam onder te brengen. ''Niemand wilde hem, ook Jumbo-Visma (nu Visma-Lease A Bike) niet. Blijkbaar stond hij bekend als moeilijke jongen, wat hij overigens helemaal niet is. Na zilver op het WK beloften veldrijden in 2023 wilde Alpecin-Deceuninck hem contracteren. Maar daarvoor moest ik nog praten als brugman.''  De rest is geschiedenis.

Foto: © Sportfoto          

 KOOP HET BOEK OVER TOM DUMOULIN Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl