Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes naar de winst in Oetingen

Woensdag 06 maart 2024

Women - Lorena Wiebes is winnares geworden van de GP Oetingen. De renster van SD Worx-Protime won de sprint van het peloton.

Een kopgroep van drie met Thalita de Jong kleurde de koers, maar uiteindelijk bleek een sprint onvermijdelijk. Wiebes won deze met afstand en boekte zo haar derde van dit seizoen na twee etappeoverwinningen in de UAE Tour.

De Jong werd nog tweede. “Ik voelde me echt sterk vandaag en kon me zelfs na die lange vlucht nog vlot vooraan zetten. Ik ben er gewoon in blijven geloven. Op het einde konden we nog met z'n vijven een gat slaan richting de meet. Ik wist uiteraard dat het moeilijk zou worden met Lorena Wiebes daarbij, ze is de beste sprintster ter wereld, maar ik ben vroeg aangegaan en daar kwam enkel Lorena nog over.”

De Jong reeg de voorbije weken de toptienplaatsen aan mekaar, met onder meer een vijfde plaats in de Omloop Het Nieuwsblad als uitschieter, en is bijzonder blij met haar podiumplek van vandaag. “Ik zag zelfs dat Lorena zich haast liet verrassen door mijn vroege jump. Sprinten vanop 300 meter is vroeg, maar het is zowat mijn tactiek geworden tegenwoordig (lacht). Vroeg springen en blijven duwen. Ik heb een heel actieve koers gereden, fietste mezelf goed in de kijker, kon onderweg nog de Proximus bergprijs in de wacht slepen en zat op de juiste momenten op de goeie plek. Dan mag je meer dan tevreden zijn.”

 

Foto's: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl