Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour: in Roden wint Dehairs

Vrijdag 22 maart 2024

Elite men - De derde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Simon Dehairs.De Belg won de massasprint in Roden.

Er werd een dag lang hard gekoerst waarbij leider Roy Hoogendoorn zelfs even in de achtervolging moest met het tweede peloton. Dat konden hij en zijn team recht zetten in de eerste lokale ronde. 

Lorenz van de Wynkele en Storm Ingebritsen probeerden een sprint te ontlopen, maar de sprintersteam wilden nu eindelijk eens voor de winst sprinten. ''Dat was inderdaad mijn bedoeling, maar er waren telkens anderen vooruit. Maar deze kans was direct raak. Ik werd perfect afgezet door mijn teamgenoot Sente Sentjens en kon het met ruim verschil afmaken. Ik probeerde te kijken of er nog iemand kwam, maar het was uiteindelijk met flink verschil. De komende dagen zou ik graag nog eens op herhaling gaan'' liet Delhairs weten. 

Tim Torn Teutenberg pakte dankzij de bonificatieseconden van de tweede plek de leiding. ''Nu wil ik de trui graag vasthouden tot in Tiel. Natuurlijk kan het ook tegen zitten, maar dat is wel waar we als team voor gaan. Voor mij Ik houd van deze manier van koersen, zoals er in Nederland gereden wordt. Je moet echt je mannetje staan om je hier staande te houden en dat ligt me. Van mij mag het de komende dagen blijven waaien, ik ben er klaar voor.''

Foto: © Sportfoto 

Coen Vermeltfoort was de beste Nederlander. ''Ik raakte in de sprint mijn teamgenoten kwijt, dat konden we herstellen maar toen zat ik in de wind bij de latere winnaar. Die begon frisser aan zijn sprint. Jammer want ik had wel vertrouwen, gelukkig komen er nog twee kansen'' zei de renner van VolkerWessels.

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl