Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse clubteam Ride United geeft Oost-Afrikaanse renners een kans

Vrijdag 12 april 2024

National - Het nieuwe Oost-Afrikaanse wielerteam, Ride United Cycling Team, maakt zijn debuut in de internationale wielersport bij de aanstaande Arno Wallaard Memorial. Dit unieke team, gesteund door de stichting Ride United, is een primeur in het wielrennen en richt zich op de ontwikkeling van talentvolle renners uit Oost-Afrika door hen te laten rijden in voornamelijk Nederlandse en Belgische wedstrijden.

Met als missie om deze renners dezelfde kansen te bieden als hun Westerse tegenhangers, biedt Ride United deze renners de noodzakelijke begeleiding en ervaring in het rijden in waaiers en grote pelotons. "Deze renners hebben enorme fysieke capaciteiten, net als de wereldberoemde marathonlopers uit hun regio, maar het ontbreekt hen aan voldoende competitieve mogelijkheden om verder te ontwikkelen," aldus teammanager Dries Klein, eerder actief bij VolkerWessels.

Het team is trots om de recent gekroonde African Games Elite tijdritkampioen, Charles Kagimu, te presenteren, samen met de beloftekampioenen uit Uganda en Tanzania. Deze talentvolle renners kijken ernaar uit om zich in de komende races te meten met de Nederlandse- en Europese top en hopen op deze manier de aandacht te trekken om mogelijk door te groeien naar het WorldTour-niveau. In de Zuiderzeeronde kwamen ze met WV Breda in actie (foto).

Het Ride United Cycling Team zal in april deelnemen aan meerdere wedstrijden. Naast de Arno Wallaard Memorial staan tevens de Omloop van Simpelveld, de Slag om Woensdrecht en verschillende criteriums en interclubwedstrijden op het programma. "Het is een droom die uitkomt voor deze renners, en we zijn enthousiast om te zien wat ze kunnen bereiken op dit platform," voegt Klein toe, die het team runt met zijn zoon Emiel. 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl