Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Einde wielerloopbaan Anna Shackley (SD Worx)

Dinsdag 16 april 2024

Women - Anna Shackley gaat op basis van de uitslagen van meerdere medische onderzoeken stoppen met topsport. Dat vertelt team SD Worx waar ze rijdt. 

''In januari werden er hartritmestoornissen bij haar geconstateerd.  Aansluitend heeft zij in samenwerking met het medische team van de ploeg een hartscreening in Maxima Medisch Centrum in Veldhoven gedaan. Hier werden meerdere onregelmatigheden gevonden. Dat was de reden om haar direct van de fiets te halen en uitgebreidere tests en procedures te doen in het ziekenhuis in Barcelona nabij haar woonplaats. Al die tijd heeft Shackley (22) niet getraind en niet mee gedaan aan wedstrijden.''

Het meest recente resultaat van alle tests en procedures heeft geleid tot de conclusie dat het hartprobleem niet verenigbaar is met een topsportcarrière. “We vinden het erg jammer dat Anna's wielerloopbaan zo eindigt”, geeft sportief manager Danny Stam aan. “Zij was een van de grotere talenten in het vrouwenpeloton. We zagen de afgelopen jaren dat ze een goede progressie boekte en we geloofden er in dat zij kon groeien naar de wereldtop.  Het is vooral voor haar heel spijtig dat ze nu noodgedwongen moet stoppen. Anderzijds zijn we ook blij dat we nog meer gevaarlijke complicaties hebben kunnen voorkomen. We hopen dat Anna haar 'normale' leven weer kan oppakken en we zullen samen met het team kijken hoe we kunnen helpen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl