Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Selectie TeamNL voor EK MTB Roemenie

Maandag 29 april 2024

Offroad - Bondscoach Gerben de Knegt reist met een selectie af naar het EK Mountainbike, dat van 8 tot en met 12 mei in Cheile Grădiștei (Roemenië) wordt gehouden. Bij de elite-vrouwen zijn naast titelverdedigster Puck Pieterse ook Anne Terpstra en Anne Tauber medaillekandidaat. De KNWU reist af zonder elite-mannen, maar kan met een sterke beloftenlichting wel met ambitie naar de toekomst kijken.

Ook zal er met een omvangrijke groep worden deelgenomen aan het EK-onderdeel shortrace, waarop ook titels worden vergeven. Voor het eerst in drie jaar rijden de elite en beloften en junioren weer samen op één kampioenschap. De Roemeense locatie is nieuw. ‘’Maar het lijkt wel een parcours waarop we mooie kampioenschappen kunnen verwachten met het nodige hoogteverschil, want dit EK wordt op een skihelling verreden’’ zegt De Knegt die  titel- en medaillekansen bij de elite-vrouwen ziet en denkt ook bij de beloften (mannen en vrouwen) voor een hoge klassering mee te kunnen spelen.

‘’We hebben met Puck Pieterse, Anne Tauber en Anne Terpstra drie rensters die zowel al topklasseringen hebben weten te realiseren op eerdere kampioenschappen, maar Anne en Anne hebben dit seizoen op de mountainbike ook al sterke resultaten weten te behalen. Puck komt dit weekeinde in Eupen voor het eerst weer in actie op de MTB, maar die verwacht ik ook van voren op dit EK.’’ Bij de elite-mannen zijn er geen Nederlanders actief, Mathieu van der Poel last een rustperiode in en Milan Vader focust meer op de weg. ‘’Natuurlijk is het jammer dat we nu niet van de partij zijn, maar positief is wel dat we zes sterke beloften hebben op dit EK en dat we op hetzelfde moment drie sterke andere renners niet in kunnen zetten door onder meer blessures. Dus in totaal hebben we negen beloften die internationaal hun mannetje staan. Als we dan kijken naar de verdere toekomst verwacht ik dat we op korte termijn bij de mannen weer talentvolle renners bij de elite hebben rondrijden. Op dit EK verwacht ik vooral veel van Rens Teunissen van Manen en Chris van Dijk, gezien hun prestaties tot nu toe in dit seizoen kunnen we met beide renners op een top 5-klassering inzetten. Bij de beloften-vrouwen rijden we met Lauren Molengraaf, die haar rugblessure achter zich gelaten lijkt te hebben en hopelijk kan aanpikken bij eerdere sterke resultaten op de MTB en in het veld. Bij de junioren start alleen Brent van Geest, bij de junior-vrouwen rijden we met Mae Cabaca, Bloeme Kalis en Elena Poppelaars. Persoonlijk vind ik het altijd mooi om alle EK-categorieën samen te laten rijden op één kampioenschap, zo kunnen jonge talenten zich spiegelen aan de profs, in dit geval dus aan onze toppers bij de vrouwen.’’

Nederland neemt niet deel aan de EK Team Relay, omdat alle deelnemers ook de shortrace op het programma hebben staan.

Selectie TeamNL EK MTB Roemenië:

XCO-wedstrijd én Shortrace:

Elite vrouwen

Puck Pieterse

Anne Tauber

Anne Terpstra

 

U23 mannen:

Rens Teunissen van Manen

Chris van Dijk

Frits Biesterbos

Nick Klijn

Jelte Jochems

Kas van Geest

 

U23 vrouwen

Lauren Molengraaf

 

Junior-Mannen:

Brent van Geest

 

Junior-vrouwen:

Elena Poppelaars

Mae Cabaca

Bloeme Kalis

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl