Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slotrit Tour de Bretagne voor Kramer

Woensdag 01 mei 2024

Elite men - Jesse Kramer heeft de slotrit van de Tour de Bretagne gewonnen. De renner van het opleidingsteam komt ook als derde op het eindpodium van de Franse etappekoers.

Kramer was vorig jaar winnaar van de slotrit van Olympia's Tour.

“Het verschil met klassementsleider Jakob Söderqvist was minder dan een minuut, dus we wilden zeker nog een gooi doen naar de eindoverwinning vandaag”, zegt Kramer na afloop. “Ik merkte al vroeg dat ik sterk was. De helling in Dinan lag me ook erg goed. In de laatste plaatselijke ronde besliste ik om vroeg aan te gaan op de kasseien. Ik wist een klein gaatje te slaan op het peloton, wat gelukkig volstond om de zege te pakken. Het bleek niet genoeg om nog op te schuiven het klassement, maar achteraf gezien ben ik tevreden met mijn derde plaats.”

“De week startte allesbehalve goed voor onze ploeg”, gaat hij verder. “Op dag twee moest zowel Dario Belletta als Morten Nørtoft de ronde verlaten na een valpartij. Ik ben dus blij dat ik vandaag de overwinning kon pakken. Op die manier konden we deze week toch nog op een positieve noot eindigen. Ik ben mijn drie overgebleven ploeggenoten Pietro Mattio, Loe van Belle en Colby Simmons dan ook erg dankbaar voor hun geleverde werk de afgelopen dagen. Voor mij was dit alvast mijn mooiste zege tot nu toe.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl