Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marijn Maas pakt de dubbel in Hoogerheide

Maandag 13 mei 2024

National - Lokale favoriet Marijn Maas wist in zowel de wedstrijd als het klassement de winst te pakken tijdens de afsluitende koers van de Brabantse Wal Wielerevents.

Onder subtropische omstandigheden streden mooie pelotons van renners om de prijzen. Het klassement is dit jaar mede mogelijk gemaakt door Somers Planontwikkeling & Happy Dog. Mede door het warme weer was het voor het publiek goed toeven op één van de terrasjes in Raadhuisstraat.

Finn Bastiaanssen wist voor Delano Heeren en Adne Cappon de winst te pakken bij de Nieuwelingen. Voor hun stond een wedstrijd over 40 kilometer op het programma. De meet was getrokken in de Raadhuisstraat. Bastiaanssen wist naast als eerste over de meet te komen ook de eindwinst te pakken in het klassement.

Bij de junioren was de winst voor Renzo Moretti. Hij werd op het podium vergezeld door Niels Hanegraaf en Sjoerd Bijlsma. Jilles Romers wist zijn positie in het klassement te behouden en ging er met de winst vandoor.

´´De renners zijn blij met het klassement, er worden in Nederland nog maar weinig van zulke klassementen georganiseerd´´ aldus een vermoeide maar voldane Jeroen van Wezel van het Wielercomité

Plaatselijke favoriet pakt de winst

De uit Huijbergen afkomstige Marijn Maas wist in een snelle koers de winst te pakken in een sprint uit de kopgroep van vijf. Ondanks de hitte ging het er al snel hard aan toe in koers. Na enkele mislukte uitbraakpogingen van diverse renners ging de snelheid er even uit bij het peloton na een flinke valpartij.

Net voor half koers brak het veld en ontstonden twee grote groepen. Hieruit wisten de vijf te ontsnappen. Zij hadden al snel een voorsprong van meer dan 30 seconden en wisten deze tot op de meet vast te houden.

Maas was op de finish het snelste voor Bram van Herk en Steyn van der Veen. Leider in het klassement Tom Vermeer was afwezig in Hoogerheide. Maas wist met zijn winst hem voorbij te gaan in het puntenklassement en pakt naast de winst van de dag ook de winst in het eindklassement.

Foto beschikbaar gesteld door organisatie

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl