Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiebes derde in chaotische sprint Burgos

Donderdag 16 mei 2024

Women - In de eerste rit van de Ronde van Burgos is Lorena Wiebes derde geworden. De renster van SD Worx kon nog net een val - waarbij Elisa Balsamo was betrokken - ontwijken.

De zege ging nu naar de Finse Lotta Henttala. Die boekte haar eerste zege sinds de Healthy Ageing Tour van 2019.

Lorena Wiebes: “Dit was mijn eerste wegwedstrijd sinds de Amstel Gold Race en ik moest er even terug inkomen. In de finale voelde ik me prima. We hadden op iets meer wind gehoopt, maar de wind was niet sterk genoeg en de richting was niet goed. Geen enkele andere ploeg wilde achtervolgen op de vroege ontsnapping, dus hebben wij het initiatief genomen. Vooral Marlen Reusser en Demi Vollering hebben veel werk verricht. Ze reden super hard. Dan wil je het voor hen ook afmaken. In de laatste rechte lijn zat ik in het wiel van Elisa Balsamo. Gelukkig kon ik de valpartij nipt ontwijken, maar ik wist dat de sprint toen verloren was. Dat ik uiteindelijk nog op het podium sta, geeft wel vertrouwen.”

“Ik hoop alsnog een zege te pakken in deze wedstrijd”, vervolgt Wiebes. “De derde etappe wordt normaal weer een sprint. Morgen wordt wellicht een saaie dag. De laatste drie kilometer lopen omhoog. Ik ben benieuwd wat de klassementsrensters daar gaan doen. Wie weet dient zich eventueel nog een kans voor mij aan, maar dat zal afhangen van hoe hard er omhoog gereden wordt.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl