Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Timo Bruijns: 'Rabobank zwaait na 2016 helemaal af'

Zaterdag 16 maart 2013

Blog - Na 17 jaar de stekker uit de professionele wielerploeg, geen ondersteuning meer van de Tourstart in Utrecht, het stopzetten van de sponsoring van de Ster Zeeuwse Eilanden (topcompetitie vrouwen), de oproep aan lokale banken om geen geld meer te steken in alles wat met profwielrennen te maken heeft: Rabobank is bezig zich totaal terug te trekken uit het wielrennen. Een lijn die steeds zichtbaarder wordt en niet meer te stoppen is.

Vrouwen
Ja, er is nog een vrouwenploeg tot en met 2016. Maar daarover moeten we eerlijk zijn: die zou er nooit zijn geweest als Marianne Vos er niet had gereden. Dat werd al pijnlijk duidelijk toen Rabobank eind oktober op een persconferentie bekendmaakte te stoppen met de profploeg. Gevraagd naar wat er met de vrouwen ging gebeuren, werd er gestameld. Marianne Vos zou worden blijven gesteund op weg naar Rio 2016. Eerst zonder Rabobank op het shirtje, daarna toch mét en daarna werd toch maar de hele vrouwenploeg gesponsord (niet in het minst omdat Vos zelf heel snel aangaf alleen met een ploeg om haar heen door te willen gaan).

Opleiden voor totaal verziekte wereld
En er is ook nog een beloftenploeg, maar die is (inclusief de veldrijders) inmiddels ondergebracht bij de KNWU. We willen talenten blijven ondersteunen, luidde de boodschap. Ook al zo’n spagaat. Waarvoor wil je die jongens opleiden? Om hun intrede te laten maken in wat volgens de bank zelf een ‘totaal verziekte wereld’ is? Bij Rabobank worden hier intern al grote vraagtekens bij geplaatst. Het klopt niet, vindt men. Heleen Crielaard zegt niet te weten wat er na 2016 gebeurt met die ploeg. Ik denk dat het antwoord niet zo heel moeilijk is: die bestaat niet meer.

Vos op een paard
Bronnen binnen de bank erkennen dat het idee achter de sponsoring zoek is. Tot oktober 2012 had je de profploeg. Die toplaag was het anker van de sponsoring. Bij hockey en paardensport (de twee andere pijlers van Rabo) is dat nog wel het geval. Vanuit de top kun je doorvertalen naar beneden, naar lokaal niveau. Nu valt er op het gebied van wielrennen niets meer door te vertalen. Het is netjes dat Rabobank het wielrennen niet meteen totaal heeft laten vallen. Maar een advies aan alle beloften, dames en veldrijders van Rabobank. Zorg dat je begin 2015 je manager aan het werk zet. Want zelfs Marianne Vos rijdt na Rio de Janeiro niet meer voor Rabobank. Tenzij ze, in haar constante zoektocht naar nieuwe uitdagingen, besluit op een paard te gaan zitten.Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl