Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schoonvelde zorgt voor Drentse zege in Omloop Bartje

Zaterdag 25 mei 2024

National - Gijs Schoonvelde van JEGG-DJR Academie heeft de TCJ Omloop door het Land van Bartje gewonnen. Na bijna 120 kilometer, 8 ronden van iets minder dan 15 kilometer, kwam hij solo aan op de flanken van de Drentse Hondsrug op de rand van Gieten.  

De Drent uit Koekange was in de beginfase vooral actief vooraan in het peloton om gaten dicht te rijden voor zijn ploeggenoten.  

De eerste serieuze ontsnapping kwam op naam van David Koster (WV De IJsselstreek), die in de vierde ronde weg reed uit het peloton. Hij kreeg even later gezelschap van Bram Vugts (WV Schijndel) en zij kregen maximaal 55 seconden voorsprong. 

Na zo'n 80 kilometer kwam alles weer samen, maar niet nadat achter het peloton al diverse renners de rol moesten lossen. Na zes ronden waren er drie nieuwe koplopers, Bas van Heeswijk (WV Schijndel), Erik Wolfert (WV De IJsselstreek) en Danijel Agricola (WWV Hagens Berman-Jayc). Zij kregen niet heel veel ruimte en in de voorlaatste ronde was het Agricola die solo verder ging. Hij pakte 20 seconden voorsprong op het peloton, waarna Gijs Schoonvelde de oversteek maakte. Binnen mum van tijd had hij het gat dicht gereden naar Agricola en nestelde hij zich op kop. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden ze 50 seconden voorsprong op het peloton en dat groeide snel naar bijna twee minuten. Met nog iets meer dan tien kilometer te gaan besloot Schoonvelde weg te rijden bij zijn medevluchter, die niet meer kon overnemen. De Nederlands kampioen op de weg en bij het tijdrijden vorig jaar bij de nieuwelingen nam nog ruim een minuut voorsprong op Agricola en was dolblij met de overwinning. 

''Ik heb lang bronchitis gehad en heb veel rust genomen de laatste tijd. Vandaag was weer mijn eerste koers en ook gelijk de eerste overwinning van dit seizoen. In het begin van de koers heb ik iets teveel gedaan en veel gaten dicht gereden. Op een gegeven moment had ik een gaatje en ben ik van kop af weggereden. Toen ik bij Danijel kwam hebben we nog even samen gereden, maar hij kon niet meer en nog voor de keienstrook ben ik bij hem weggereden", aldus een blije Schoonvelde. 

Agricola werd tweede op 1.12 minuut en daar achter waren Sjoerd Bijlsma (ploeggenoot van Agricola) en Lars Langendoen (Westland Wil Vooruit) ontsnapt uit het peloton en de derde plaats was voor Bijlsma, die nipt Langendoen klopte op de streep op 2.13 minuut achterstand.  

Leider in de KNWU Topcompetitie junioren blijft Collin Westbroek (WPGA). 

Uitslag TCJ Omloop door het Land van Bartje - Gieten 

1. Gijs Schoonvelde (JEGG-DJR Academie) 117,6 km in 2.47.42 

2. Danijel Agricola (WWV Hagens Berman-Jayc) op 1.12 

3. Sjoerd Bijlsma (WVV Hagens Berman-Jayc) op 2.13 

4. Lars Langendoen (Westland Wil Vooruit) op 2.13 

5. Rick Versloot (Jan van Arckel/DRC De Ma) op 2.39 

6. Wessel van Keulen (WV De IJsselstreek) z.t. 

7. Floris Haverdings (JEGG-DJR Academy) z.t. 

8. Mark van Kleef (WV Eemland) z.t. 

9. Samuel Washington (WWV Hagens Berman-Jayc) z.t. 

10. David Koster (WV De IJsselstreek) z.t.

Tekst en foto: © Rudie OttensEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl