Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Strijd om NK-startplekken op Houtribdijk

Donderdag 30 mei 2024

National - Volop strijd gisteren bij de NK-Plaatsingstijdrit in Enkhuizen.  Bij dem annen joegen winnaar Thom Severijn en parcoursrecordhouder Brian Megens elkaar op het 22 kilometer lange traject naar ongekende hoogte.

Utrechter Severijn, uitkomend voor organisator West-Frisia, dook met 25.23 minuten (51,3 km/uur) ruim onder het oude parcoursrecord van Megens (26.00 min). Ook de Maastrichtenaar bleef met 25.33 minuten ruim onder de oude toptijd. De twee specialisten, die samen met Monnickendamse Nationaal tijdritkampioen Quinten Veling tot de titelkandidaten op het NK-tijdrijden behoren, reden de rest van het veld op ruime afstand.  Als vijfde in de totaaluitslag toonde Bram van Herk zich de rapste belofte. Halfweg had het talent van Jan van Arckel nog vijftien tellen voorsprong op Nathan van Eekelen. Aan de meet vier seconden van over. Mike Bronswijk had één tel langer nodig.    

Vrouwen: Opnieuw Wisse

Bij de vrouwen zette met 30.32 minuten Tirza Wisse de snelste tijd op de klokken. De jonge renster uit de Wieringermeer die rijp lijkt voor de stap richting de profs, bleef elite vrouw Rosan Koper negen tellen voor. Koper hield op haar beurt elitevrouwen Renee van Hout en Emmy Pordon vijftien en achttien tellen achter zich.

Met overmacht greep Michiel Mouris de winst bij de junioren. Met een scherpe 27.16 minuten zette de renner van de Amstel de concurrentie op bijna een halve minuut. Ook Thijs Vrij en Jilles Romers doken onder de 28-minuten grens. Tristan Tijssen zette de vierde tijd op de klokken.

Een felle strijd moest de uitslag bij de juniorvrouwen aanwijzen. Puck Langenbarg noteerde halverwege de snelste tijd. De renster uit Ruurlo zag op de terugweg Jente Koops iets naderen, maar bleef buiten schot met haar 31.38 minuten. Achter Koops zette Sveva Klok de derde tijd op de klokken.

Slechts met een vijfde tussentijd meldde Stijn Vlieland zich bij het keerpunt van de tijdrit. Vooral de voorsprong van veertien tellen van Amsterdammer Bodhi Klein was flink. Terug tegenwind ontbond Vlieland zijn duivels. De renner uit Zwaag boog het verschil om. Met 30.22 minuten bleef hij aan de meet Klein drie tellen voor. Ook Jesse Klein hield het verschil met vijf tellen zeer beperkt.

Foto: © Sportfoto

Bron: WV West-FrisiaEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl