Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse selectie EK BMX in Verona

Vrijdag 31 mei 2024

Offroad - Nederland reist zonder olympisch kampioen Niek Kimmann naar het EK in Verona. Net als veel andere Parijs-gangers richt hij zich de komende periode op de volgende uitgave van de Spelen.

De voordracht voor de sporters ligt inmiddels bij NOC*NSF ter goedkeuring. En de in totaal vijf startplekken zijn definitief zeker, ook omdat de Amerikanen nu eenmaal geen punten op het EK kunnen behalen om Nederland mee voorbij te steken. Jaspers: ‘’Dat betekent dat we niet met onze olympiërs naar het EK hoeven en dat doen we ook niet. Om de renners fit te houden maar ook om echt naar Parijs te kunnen pieken straks. Laura Smulders is de uitzondering, Maar dat heeft met de behoefte aan wedstrijdcompetitie te maken. En dat is ook te begrijpen.’’ Bij de mannen kreeg inmiddels naast Niek Kimmann een tweede sporter te horen dat hij af mag reizen naar Parijs. Zij slaan beiden het EK over.

Finale- en medaillekansen zijn er nog altijd bij de elite, ook zonder een volledige topbezetting. Jaspers: ‘’Ik verwacht dat er meer landen besluiten om hun sporters voor Parijs 2024 niet naar het EK te sturen. Maar afgezien daarvan hebben onze sporters of op het WK of al eerder laten zien in de juiste vorm te steken om voor de prijzen mee te doen. En dat doen we zeker ook in de jongeren categorieën, waar iedereen wel present kan zijn. We scoorden met Jason Noordam bij de beloften – en hij is nog maar eerstejaars – een mooie bronzen plak op het WK. Hij kwam er wel ten val, maar als hij voldoende ersteld is doet hij zeker mee voor de medailles in Verona. En is hij zeker niet onze enige troef.’’

Tijdens het EK BMX zal de selectie bestaan uit:

Laura Smulders - Women Elite

Judy Baauw - Women Elite

Mitchel Schotman - Men Elite

Tim Goossens - Men U23

Casper Pipers - Men U23

Julian Bijsterbosch - Men U23

Jason Noordam - Men U23

Michelle Wissing - Women U23

Renske van Santvoort - Women U23

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl