Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Renewi Tour 2024 is Belgische aangelegenheid

Woensdag 05 juni 2024

Elite men - De Renewi Tour gaat van 28 augustus tot 1 september op zoek naar een opvolger voor Tim Wellens. De enige WorldTour-rittenwedstrijd op Belgische en Nederlandse bodem (een  stukje Zeeland) is ook in 2024 op maat van de klassieke renners.

De Renewi Tour is deze zomer aan zijn 19de editie toe. De WorldTour-wedstrijd op Belgische en Nederlandse bodem werd in 2005 voor het eerst georganiseerd om de specialisten van het klassieke werk in het voorjaar de kans te geven om mee te strijden voor de eindzege in een rittenwedstrijd. Aan dat concept is bijna 20 jaar later nog niets veranderd. Alleen is de wedstrijd nu toch vooral een Belgische aangelegenheid.

Ook in 2024 zullen de klassieke renners een parcours voorgeschoteld krijgen waarin ze zich naar hartelust kunnen uitleven: de glooiende wegen tussen Riemst en Bilzen, sprintkansen in Ardooie en Aalter, een individuele tijdrit in Tessenderlo en uiteraard de passage door de Vlaamse Ardennen met aankomst in Geraardsbergen. De slotrit heeft in de voorbije jaren naam gemaakt en voor spektakel gezorgd met de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg als bekendste scherprechters en de aankomst op de Vesten.

   

Rittenschema:

• dinsdag 27 augustus: Ploegenpresentatie Riemst

• woensdag 28 augustus: Riemst – Bilzen

• donderdag 29 augustus: Tessenderlo (tijdrit)

• vrijdag 30 augustus: Blankenberge – Ardooie

• zaterdag 31 augustus: Oostburg – Aalter

• zondag 1 september: Menen – Geraardsbergen

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl