Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baancoach Kordi weg bij KNWU na Parijs 2024

Woensdag 05 juni 2024

Track - De KNWU en Mehdi Kordi beëindigen hun samenwerking na de Olympische Spelen van Parijs. Kordi kwam in 2019 bij het Nederlandse baanwielrenteam als embedded scientist en coach, waar zijn focus lag op de baansprinters.

Kordi kan terugkijken op verschillende successen met de baansprinters, zoals het Olympisch goud van Shanne Braspennincx op de Keirin, goud voor de vrouwen teamsprint tijdens de Europese kampioenschappen in 2021 en de winst voor Yoeri Havik tijdens het wereldkampioenschap puntenkoers waar hij een bijdrage aan kon geven. In 2023 kwam daar de mannen teamsprint titel tijdens het WK in Glasgow bij en coachte Kordi Jeffrey Hoogland’s succesvolle wereldrecordpoging op de kilometer.

Mehdi Kordi neemt met een positief gevoel afscheid: “We hebben uitstekende resultaten behaald met het team, waarin we capaciteiten en prestaties steeds verder hebben ontwikkeld. Het was een voorrecht om met deze getalenteerde renners te werken, hen te zien groeien en samen het beste uit elk kampioenschap te halen. Ik koester de vriendschappen die door de jaren heen zijn opgebouwd, maar het is tijd om afscheid te nemen.”

De afgelopen jaren werkte raspaardje Harrie Lavreysen al met oud-baancoach Hugo Haak.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl