Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Uden wint tweede etappe ZLM Tour

Donderdag 06 juni 2024

Elite men - De tweede rit van de ZLM Tour is gewonnen door Casper van Uden. De renner van DSM-firmenich-Post.nl won in de sprint.

In de slotkilometer werden pas de laatste renners uit een kopgroep teruggehaald: Guillaume Visser en Jelte Krijnsen, respectievelijk de nummer één en twee van de Alfa Bier Limburg Trofee. In die kopgroep zaten ook Elmar Abma, Max Kroonen (VolkerWessels) en Bram Dissel (BEAT).

Van Uden was dolblij deze eerste kans in de ZLM Tour te kunnen verzilveren. “De jongens hebben het vandaag echt goed gedaan. Het was hectisch, maar ik denk dat we de hele etappe kalm zijn gebleven. In de sprint, was het smal en ik wilde vroeg gaan om niet geblokkeerd te worden en kon het tot de finish volhouden. Ze waren supersterk en ik kan hen en iedereen thuis en op het hoofdkantoor niet genoeg bedanken voor hun geloof en werk. Ik ben superblij dat ik vandaag weer een overwinning heb behaald met het team.”

Van Uden is door zijn zege ook de nieuwe drager van de TOTO groene trui van het puntenklassement. Rune Herregodts behoudt zijn gele ZLM leiderstrui en Wessel Mouris mocht een nieuwe witte Shimano leiderstrui in ontvangst nemen als leider in het jongerenklassement. Elmar Abma greep de leiding in het Skoda-tussensprintklassement en werd uitgeroepen tot strijdlustigste renner. Hiervoor mocht hij een Invicta-horloge in ontvangst nemen.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl