Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vollering wint ook tijdrit in Zwitserland

Zondag 16 juni 2024

Women - Demi Vollering is ook in de tijdrit van de Ronde van Zwitserland als winnares uitgeroepen.

Ze won de rit tegen de klok voor Elisa Longo Borghini en Kim Cadzow.

''De eindtijd telt”, was het duidelijk commentaar van Vollering nadat ze de tussentijden in de 15,7 kilometer lange tijdrit naar Villars-sur-Orlon zag. Bewust was ze ietwat rustiger van start gegaan om in de laatste zware kilometers bergop het verschil te maken. Gezien haar achterstand bij de eerste twee meetpunten was haar voorsprong van 18 seconden op Longo Borghini aan de finish verrassend groot.

 Vollering: “Ik heb de tijdrit aangepakt als een normale wedstrijd, waarbij ik weet dat ik normaal gedurende een klim alleen maar sterker word. Ik heb me in de laatste kilometers helemaal leeg gereden. Daar ben ik goed in. Gelukkig was het genoeg voor de winst en heb ik ook nog tijd kunnen winnen in het klassement.”

 “Ik heb geprobeerd een stabiele tijdrit te rijden, waarbij ik in de laatste vier kilometers alles heb gegeven. In die kilometers heb ik niet meer naar de powermeter gekeken en ben ik alleen maar zo snel mogelijk naar de finish gereden. Je kunt op zo’n zware klim wel veel plannen maken, maar uiteindelijk gaat het erom om het maximale uit jezelf te halen. Dat betekent dat je ook veel op je gevoel moet rijden.”

Dankzij een voorsprong van bijna anderhalve minuut heeft Vollering met de ritwinst in de eerste twee ritten een belangrijke stap naar de eindzege in de Tour de Suisse gezet. Na de Tour de Romandie (2023), Vuelta Femenina, Itzulia en Vuelta a Burgos zou dit de vijfde opeenvolgende etappewedstrijd kunnen worden waarin Vollering is gestart en die ze winnend afsluit.

 Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl