Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teamsprinters vierde bij WB Baan

Donderdag 05 december 2013

Track - De Nederlandse teamsprinters zijn in Aguascalientes vierde geworden op de teamsprint bij de tweede wereldbekerwedstrijd op de baan. De sprinters van bondscoach René Wolff moesten bij de eerste vijf eindigen om het traject richting het WK op de baan in Cali te vervolgen.

Voor Nederland kwamen Hugo Haak, Matthijs Buchli en Jeffrey Hoogland in de baan, zij realiseerden in de kwalificatie een tijd van 42,995, een nieuw Nederlands record. Eigenlijk goed voor een vijfde plaats, maar Frankrijk werd door de jury uit de uitslag geschrapt. De ploeg van Wolff mocht daardoor strijden om brons tegen de Australische ploeg, maar die bleken in deze kleine finale een maatje te groot. De vrouwen - Elis Ligtlee en Yesna Rijkhoff - bleven met een achtste plaats ver van het erepodium verwijderd. Op de ploegachtervolgingsonderdelen kwamen er geen Nederlandse teams in de baan.

Veldt op omnium

Tim Veldt - die ziek was in de aanloop naar deze wedstrijd - staat halverwege het omnium bij de mannen twaalfde. Na zijn derde plaats op de vliegende ronde liet hij in de puntenkoers en de afvallingskoers een veertiende plek noteren. De wereldbeker op de baan duurt nog tot en met zaterdag.

 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl