Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Niek Kimmann moet afzeggen voor Parijs 2024

Vrijdag 21 juni 2024

Offroad - Na uitgebreid medisch onderzoek is er een ontstoken hartspier bij Niek Kimmann geconstateerd, waardoor hij noodgedwongen de Olympische Spelen aan zich voorbij moet laten gaan. Dave van de Burg vervangt hem.

Meervoudig wereldkampioen Niek Kimmann zal niet aan de start verschijnen van de BMX-race tijdens de Olympische Spelen in Parijs om zijn titel te verdedigen. Na overleg met de medische staf van de KNWU en TeamNL is besloten dat het op dit moment voor Kimmann onmogelijk is om op verantwoorde wijze deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Vanzelfsprekend is dit een bittere pil voor Niek: “Ik heb al een tijdje last van klachten en heb na het WK een uitgebreid onderzoek ondergaan. Daar is aan het licht gekomen dat mijn hartspier is ontstoken. De artsen achten het niet verantwoord om op dit moment deel te nemen,” aldus Kimmann. “Ik had mijn titel uit Tokyo natuurlijk heel graag willen verdedigen maar mijn gezondheid gaat voor.” Kimmann zal de komende tijd nader onderzoek ondergaan. Volgens de medische staf is de kans op genezing groot en kan hij na volledig herstel zijn sportieve carrière voortzetten. “Ik wil mijn vriendin, familie, vrienden, coaches en sponsoren bedanken voor hun support de afgelopen cyclus en ga nu de tijd nemen om samen met hen dit verder een plek te geven en aan mijn herstel te werken.”

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl