Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Twente: volle wielerdag in Enter

Woensdag 03 juli 2024

National - De Ronde van Twente vindt komende zaterdag plaats met start en finish in Enter.

Dit grootschalige wielerevenement biedt een boeiende mix van twee klassiekers, drie criteriums en een dikke banden race voor de jeugd uit Enter. Het belooft een dag vol sportieve hoogtepunten te worden, met meer dan 300 deelnemers uit 18 verschillende landen, waaronder nationale kampioenen uit Nederland, België, Letland en Australië.

Het evenement begint om 12:00 uur op de Bornerbroekseweg in Enter met een klassieker van 105 kilometer voor de Elite Dames. Deze wedstrijd bestaat uit een grote ronde van circa 35 kilometer richting Markelo, waarbij de Apenberg, Markeloseberg en Herikerberg worden aangedaan, evenals verschillende klinkerstroken in de omgeving van Stokkum. De vrouwen rijden deze grote ronde tweemaal, gevolgd door drie lokale rondes van ongeveer 8 kilometer rondom Enter. De finish is in het centrum van Enter aan de Bornerbroekseweg. Deze wedstrijd is onderdeel van de prestigieuze Woman Cycling Series 2024, een competitie voor damesteams uit België en Nederland. Ook het Löwik Wonen & Slapen Cycling Team van de Almelose Wielervereniging de Zwaluwen zal met zes regionale rensters vertegenwoordigd zijn.

Om 14:45 uur starten de Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar) voor hun criterium, een uitdagend parcours van circa 1.300 meter rond de kerk, voor een wedstrijd van 50 kilometer. Vervolgens gaat om 16:15 uur de Juniorenwedstrijd van start (jongens 17/18 jaar), die deel uitmaakt van de Nederlandse Topcompetitie Junioren. Deze wedstrijd bestaat uit drie grote rondes richting Markelo, gevolgd door drie lokale rondes rondom Enter. Met een afstand van 144 kilometer is dit de langste juniorenklassieker van Nederland. Aan de start staan ook de juniorenteams van Visma-LAB en Bahrein Victorious. Vanuit Zuid-Afrika is het team Velokhaya Exinity Cycling aanwezig. Het opleidingsteam van de combinatie AWV de Zwaluwen – OWC Oldenzaal zal eveneens aan de start verschijnen.

Om 16:30 uur wordt er een Dikke banden race en loopfietsjesrace voor de Enterse jeugd georganiseerd, een leuke kans voor de jongste fietsers om hun vaardigheden te tonen en deel te nemen aan het evenement.

Om 17:30 uur nemen de handbikers het parcours over voor hun criterium. Sporters uit verschillende categorieën zullen ruim een uur strijden om de prijzen. De avond wordt afgesloten met een criterium voor Amateurs, dat onderdeel is van de VIRO Criterium Cup Twente, een aantrekkelijke serie van acht wedstrijden in de regio.

De Ronde van Twente wordt mogelijk gemaakt dankzij de nauwe samenwerking met de Gemeenten Wierden en Hof van Twente, de KNWU, de politie, de Stichting Wielerronde van Overijssel, de financiële steun van lokale ondernemers en de inzet van vele vrijwilligers.

Meer informatie via: www.rondevantwente.nl 

CyclingOnline.nl doet verslag.Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl