Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

SD Worx succesvol in Giro voor vrouwen

Dinsdag 09 juli 2024

Women - SD Worx-Protime heeft in de derde etappe van de Giro d'Italia voor vrouwen dan toch toegeslagen. De ritwinst ging naar Niamh Fisher-Black.

De Nieuw-Zeelandse bleef op de klim een eerste groep voor waar Lotte Kopecky het succes voor de Nederlandse ploeg compleet maakte door tweede te worden. Achter Juliette Labous was Elisa Longo Borghini vierde. De Italiaanse blijft leidster.

Pauliena Rooijkakkers werd vijfde in deze eerst oplopend finishende rit in de Giro en sluipt de top 10 binnen van de Italiaanse ronde.

Niamh Fisher-Black leidt na de derde etappe ook het bergklassement. “Het is geen doel op zich omdat ik nog grotere doelen heb in deze Giro d’Italia. Ik wil een goed eindklassement rijden. Dat wordt bepaald op de beklimmingen, dus hoop ik het sowieso goed te doen op de klimmen en dan sprokkel ik automatisch punten voor de bergtrui. Ik ben heel blij met deze zege, het is de bevestiging dat het de juiste kant opgaat met mijn evolutie. De Olympische Spelen komen eraan, dus iedereen is in topvorm. Ik had al een aantal ereplaatsen behaald in de Giro, maar om dan nu op deze manier eindelijk die etappezege te pakken… Dit is de mooiste zege uit mijn carrière."

Foto's: © Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl