Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel tweede bij elite in Scheldecross

Zaterdag 07 december 2013

Offroad - Mathieu van der Poel heeft sterk gedebuteerd in zijn eerste cross bij de elite in Antwerpen. De eerstejaars belofte - vorig jaar wereldkampioen bij de junioren - eindigde in deze Scheldecross als tweede. Niels Albert greep de zege.

Philipp Walsleben eindigde als derde. Van der Poel was direct ook de enige Nederlander in de top 10 in de Scheldecross. Thijs van Amerongen was twaalfde, David van der Poel dertiende. Lars van der Haar, Twan van den Brand en Corne van Kessel ontbraken in Antwerpen. Bij de vrouwen won Katie Compton, Monique van de Ree was op de tiende stek de beste landgenote. Bij de nieuwelingen won Thijs Wolsink.

Op eigen kracht

Van der Poel zag in de slotfase van de wedstrijd zijn BKCP-ploeg de wedstrijd naar zich toe trekken. Aanvankelijk miste hij de slag toen er vier weg reden. ""In het wiel van Sven Nys kwam ik in de achtervolging, maar toen hij viel, moest ik het alleen doen. Toen voelde ik dat ik sterk was. Ik wist dat ik voor plek twee ging rijden, toen ik vooraan kwam en Albert al weg gereden was. Ik heb het nog wel even geprobeerd, maar het ging niet. Ik was blij dat de wedstrijd hard gemaakt werd door Niels en Philipp, want daardoor dunde de groep vooraan uit. Als je met zo'n grote groep blijft rijden, kun je met een foutje direct terug vallen naar de vijftiende plaats." Hij was blij dat Albert niet op hem gewacht had. "Als ik ooit een cross bij de elite win, wil ik dat op eigen kracht doen. Van mij hoefde dat zeker niet''  zei hij tegen Vier.

 

 

 

Foto: © Sportfoto.nl/Bart Hazen



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl