Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar tweede in Overijse

Zondag 08 december 2013

Offroad - Lars van der Haar is vandaag tweede geworden in de cross van Overijse. De Nederlands kampioen hoefde in deze vrije cross alleen Sven Nys voor te laten gaan, die won voor de vierde keer op rij in 'de moeder aller crossen'. Kevin Pauwels werd derde.

Thijs van Amerongen was op de zevende plaats de tweede Nederlander. De crosser van AA Drink kon na een sterke start lang met de beste vier - met daarbij ook nog Klaas Vantornout - mee komen, maar moest in de finale voorin afhaken.

Gehoopt op sprint

Van der Haar dacht tot in de slotronde mee te doen voor de zege in Overijse. "Ik startte slecht, was niet goed weg.  Maar had het geluk dat ik in het wiel van Sven Nys terug kon keren naar voren, ik had al snel in de gaten dat hij goed was. Onder zijn impuls heb ik het ook een paar rondes heel zwaar gehad.  Uiteindelijk wist ik precies waar Nys zou gaan in de slotronde. Ik zat ook in een goede positie, maar Vantornout maakte in de achtervolging een slipper in de bocht, ik moest er langs, maar mijn versnelling stond te zwaar. Toen had ik het niet meer in eigen hand. Als Nys immers geen fout maakte in de afdaling, was het verloren. Toch had ik het gevoel dat er in een sprint meer in gezeten had."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl