Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wyman: 'Vos is favoriet in Hoogerheide'

Donderdag 12 december 2013

Offroad - Ze werd begin november in het Tsjechische Mlada Boleslav voor het tweede seizoen op rij Europees kampioene in het veld, maar de Britse Helen Wyman weet heel goed dat het bijzonder lastig gaat worden om daar in Hoogerheide ook de wereldtitel aan toe te voegen. “Ik ga altijd voor het hoogste, maar een medaille zou al heel mooi zijn.”

Wyman behoort al enkele jaren tot de top van het vrouwenveldrijden, maar tot nog toe slaagde zij er niet in om de Britten een tweede WK-medaille te geven, na het zilver dat Louise Robinson in 2000 won op het eerste WK veldrijden voor vrouwen. “Een medaille halen, is ook eigenlijk mijn doel” erkent ze desgevraagd. “Natuurlijk wil elke topsporter winnen, maar als je realistisch bent, wordt dat een moeilijke zaak. Ik heb met Marianne Vos en Katherine Compton twee zeer sterke concurrentes, die mij meestal de baas zijn. Wel heb ik beiden al eens verslagen, maar in zo’n belangrijke wedstrijd allebei achter me laten, dat zou wel heel straf zijn eigenlijk.”  

Geen ergernis

Wyman is misschien wel de meest regelmatige van het seizoen, waar Vos en Compton lang niet alle internationale crossen afwerken. Het is geen ergernis voor de Europees kampioene. “Marianne heeft ook een wegseizoen waar ze rekening mee moet houden, waar ik het veldrijden centraal stel. En Katherine moet nu eenmaal als renster uit de Verenigde Staten ook wel eens in eigen land rijden. Daardoor moet zij heel goed plannen waar wel en niet te rijden. Ik weet dat het geen arrogantie van mijn concurrentes is.” Als ze een favoriete voor Hoogerheide aan moet wijzen, denkt ze toch vooral aan Marianne Vos. “Zij is zo veelzijdig en kan eigenlijk op alle parcoursen perfect uit de voeten. En het meest vervelende voor ons concurrentes is, dat je geen hekel aan haar hebben kan. Daar is ze gewoon veel te aardig voor.”

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl