Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zege Moergestel geeft Van den Brand vertrouwen

Maandag 16 december 2013

Offroad - Twan van den Brand wist in Moergestel zondag een nationale cross te winnen. De renner van het Orange Babies Cycling Team heeft de overwinning ervaren als de perfecte opsteker richting het laatste deel van het seizoen, met daarin veel belangrijke crossen, zoals het WK.

 “Het was redelijk snel duidelijk dat Micki van Empel en Jordi Luisman de sterkste concurrenten zouden worden, maar er kwam op een gegeven moment toch weer een grotere groep aansluiten. Toen heb ik nog een keer flink gas gegeven en kreeg ik die twee mannen weer mee. Op vijf ronden voor het einde wist ik ze definitief af te schudden en uiteindelijk had ik een dikke halve  minuut voorsprong op de streep.” Voor van den Brand een mooie opsteker richting een drukke en belangrijke periode. “Ik sloot het eerste deel van het seizoen met goede benen - al kwam dat er in de resultaten van Gieten en Koksijde niet helemaal uit - en een goed gevoel af en heb de afgelopen week hard kunnen trainen op de weg. Dit is dan wel weer een opsteker. Ik hoop er in de komende periode mijn dagen uit te kunnen pikken om echt een mooie klassering neer te kunnen zetten.”

WK-kwalificatie

Met name de WK-kwalificatie wordt belangrijk voor Van den Brand die nog geen hele (eerste acht wereldbeker) of halve nominatie (eerste twaalf wereldbeker) in de wacht wist te slepen tot nog toe. "Ik weet gewoon dat de conditie goed is en dat ik in principe sterker ben dan vorige winters. Alleen moet ik eens gevrijwaard blijven van pech en het hoofd koel houden. Rome begin januari is qua parcours mijn beste kans op kwalificatie voor het WK omdat het daar wat oploopt en technisch is, maar ook in Namen en Heusden-Zolder liggen er mogelijkheden. De vorm van de dag is dit seizoen namelijk nog belangrijker gebleken. Zo was ik tiende in Ronse, in een echte moddercross. Ik zal dus de kansen moeten grijpen wanneer die zich voordoen, want uiteraard wil ik er bij zijn in Hoogerheide dit jaar."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl